Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
09.06.2020 07:35

Ochrana komunálneho majetku v centre pozornosti


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s podujatiami v regiónoch. Aktuálne pre primátorov, starostov, aj odborných zamestnancov samospráv organizujeme workshopy zamerané na tému majetkových prevodov v rámci režimu - prípady hodné osobitného zreteľa.


Najskôr Púchov, potom Košice

Informačné workshopy s tématickým podtitulom "Prípady hodné osobitného zreteľa - ochrana majetku a predchádzanie problémom", sa uskutočnia aj za účasti predstaviteľov Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky, a to, v Púchove a v Košiciach.

Podujatia sa sústredia na ochranu, zveľaďovanie a zhodnocovanie majetku miest a obcí, čo patrí medzi zákonné povinnosti samospráv, avšak aplikačná prax v špecifických prípadoch odkrýva nedostatky pri ochrane majetku a ich zhodnocovaní v rámci prípadov hodných osobitného zreteľa.

Na podujatiach budú predstavené skúseností, výsledky kontrolnej činnosti a formulovanie odporúčaní pre zvýšenú ochranu obecného majetku a využívania inštitútu prípadov hodných osobitného zreteľa.

Zároveň sa účastníci podujatí sústredia na princípy posudzovania špecifických majetkových prevodov z hľadiska využívania smart prístupov s dôrazom na spoločenskú zodpovednosť, miestny aktivizmus, podporu formálnych a neformálnych zoskupení ako žiadateľov o tento druh majetkového prevodu.

Podujatie v Púchove sa  uskutoční 9. júna 2020, v priestoroch divadla, Hoenningovo námestie 2002 so začiatkom o 10:00 hod. Avizované podujatie v Košiciach je naplánované na 30. júna 2020, Kongres Hotel Roca, Južná trieda 1590/117, tiež so začiatkom o 10:00 hod.

Na podujatiach vystúpia predstavitelia Najvyššieho kontrolného úradu SR, hlavní kontrolóri a predstavitelia samospráv.

Tieto aktivity sú súčasťou aktivít Združenia miest a obcí Slovenska v rámci národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je podporený operačným programom Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2020
Komunálne lesy majú rôzny prínos
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa pýtalo starostov a primátorov na to, aký prínos majú komunálne lesy a v čom vidia ich kľúčové funkcie.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
28.05.2021
V Jablonove nad Turňou úspešne využili komunálny bazár
Hosťom Michala Kaliňáka v relácii SAMOSPRÁVA Tu a teraz bol starosta Jablonova nad Turňou Slavomír Zubriczký.
viac
14.06.2021
Estónske mesto Otepää hľadá partnerskú obec na Slovensku
Malé estónske mesto Otepää so sedemtisícovým počtom obyvateľov je najznámejšie centrum zimných športov v Pobaltí a zimné hlavné mesto Estónska. Mesto ma seriózny záujem o nadviazanie a rozvíjanie partnerských aktivít so slovenským mestom alebo obcou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %