Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.10.2022 11:40

Okolie múzea dostane nový vzhľad, jeho záhrady sa otvoria Trnavčanom


Ilustračná snímka: (tasr).


Záhrady Západoslovenského múzea v Trnave v tesnom susedstve stredovekých hradieb sa viac otvoria verejnosti.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) ako jeho zriaďovateľ pripravuje projektovú dokumentáciu na úpravu aj ďalších priestorov pri historickom objekte múzea a tiež prepojenie na priliehajúci mestský amfiteáter. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

V jeho záhradách vznikne moderné zázemie pre organizáciu podujatí počas celého roka. Na základe urbanisticko-architektonickej štúdie bola stanovená predpokladaná hodnota investície vo výške 840 000 eur. "Z múzea v Trnave robíme modernú inštitúciu, ktorú budú navštevovať priaznivci histórie, ale aj široká verejnosť. Plánujeme upraviť jeho vonkajšie priestory z prednej, bočnej i zadnej strany. Rekonštrukciou prejde aj vonkajšie oplotenie. So stavebnými prácami by sme chceli začať v priebehu budúceho roka," uviedol Viskupič.

V jednej časti záhrady je navrhovaná prístavba na účely prezentácie veľkých zbierkových predmetov, tiež sociálne zariadenia pre návštevníkov podujatí. V rámci investičnej akcie vzniknú nové parkovacie miesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2019
V Trnave otvorili unikátne špecializované zariadenie pre autistov
Krízové centrum v Trnave sa zmenilo na zariadenie pre deti s autizmom. Transformáciu služieb si vyžiadala skutočnosť zvyšujúceho sa počtu detí, ktoré potrebujú takéto služby. Môžu ich využívať rodiny s deťmi z celého kraja.
viac
13.12.2019
Trnavská župa pomôže obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu v Prešove
Trnavský samosprávny kraj vyčlenil zo svojho rozpočtu 33 tis. €, ktoré poskytne obetiam a dotknutým osobám výbuchu plynu na Mukačevskej ul. v Prešove.
viac
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
22.03.2021
TTSK chce rozšíriť počet veľkokapacitných očkovacích centier
Pilotná fáza očkovania vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Strednej zdravotníckej školy na Daxnerovej ulici v Trnave sa končí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %