Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.07.2022 02:25

Okresné úrady na Spiši vydali zákaz využívať lesy verejnosťou


Ilustračná snímka.


Okresné úrady (OÚ) na Spiši vydali zákaz využívania lesov verejnosťou z dôvodu ich ochrany pred vznikom požiarov. V okrese Spišská Nová Ves platí zákaz do konca augusta, v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča až do odvolania.


Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR s tým, že v prípade lesných pozemkov v obhospodarovaní Lesov mesta Spišská Nová Ves sa zákaz vzťahuje najmä na lokality Chránený areál Knola, Prírodná rezervácia Muráň, Viničiar a Pukanes.

"Opatrenie, ktoré vydal OÚ Poprad, je platné až do odvolania, dôvodom je ochrana lesov, ale aj života, zdravia a majetku na vybraných lesných pozemkoch. Zákaz sa vzťahuje na lesné pozemky v obhospodarovaní Lesov SR, š. p., OZ Tatry, Vojenských lesov a majetkov, š. p., OZ Kežmarok, Správy Tatranského národného parku, Mestských lesov Kežmarok, spoločnosti Pro Populo Poprad v Spišskej Teplici a tiež Lesov mesta Levoča," vymenoval rezort.

Zákaz využívať lesy, ktorý sa nevzťahuje na vyznačené turistické a cykloturistické trasy, postupne vyhlasujú vo viacerých regiónoch Slovenska. Dôvodom je predovšetkým mimoriadne suché počasie. Kompetentní upozorňujú, že aj malá neopatrnosť môže spôsobiť veľký požiar, a tým aj obrovské škody. Pod Tatrami museli v uplynulých dňoch riešiť viacero požiarov, napríklad aj v Tatranskom národnom parku či v Slovenskom raji.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2019
Samospráva je proti ťažbe v lesoch na území Bratislavy a BSK
Z magistrátu hlavného mesta bola zaslaná výzva k súčinnosti kompetentným štatutárnym orgánom, Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, Ministerstvu životného prostredia a Vláde SR.
viac
27.10.2020
Zákaz vychádzania sa vzťahuje aj na nedohodnuté návštevy pracovísk MV SR
Ministerstvo vnútra upozorňuje verejnosť, že návštevy klientskych centier a oddelení dokladov nepatria do výnimiek zo zákazu vychádzania, ktoré upravuje uznesenie vlády č. 678/2020 prijaté 22. októbra, a to ani v prípade, že je občan držiteľom negatívneho testu na ochorenie Covid-19.
viac
02.11.2020
Pracoviská MV SR sú od pondelka 2. novembra opäť prístupné verejnosti
Ministerstvo vnútra po niekoľkých dňoch otvára svoje kontaktné pracoviská.
viac
12.06.2021
V bratislavských mestských lesoch vyhlásili zvýšené riziko vzniku požiarov
V bratislavských mestských lesoch vyhlásili hasiči zvýšené riziko vzniku požiarov. Na území lesoparku preto od piatka až do odvolania platí zákaz zakladať oheň, a to aj na vyhradených miestach. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská organizácia Mestské lesy v Bratislave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %