Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.12.2018 04:26

OLO pripraví v ťažko dostupných lokalitách zimné stanovištia


Ilustračná snímka: olo.sk


Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripraví zimné stanovištia v ťažko dostupných lokalitách Bratislavy. Ide o dočasne umiestnené zberné nádoby na zmesový komunálny odpad.


Tie budú slúžiť ako zberné miesto pre obyvateľov lokalít, ktoré sú počas zimnej sezóny v hlavnom meste nedostupné pre zvozovú techniku OLO. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Beáta Humeniková.       

Zimné stanovištia budú pripravené od 22. decembra, v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok aj skôr. Ide o cestné komunikácie II. a III. triedy, ktoré sú veľmi úzke a ťažko prejazdné, najmä počas zimnej sezóny a kalamity. "Na zimných stanovištiach budú umiestnené vždy dva kusy 1100 litrov čiernych zberných nádob na zmesový komunálny odpad. Prosíme obyvateľov, aby do nádob umiestňovali len odpad do nich určený. V prípade ukladania iného, nepovoleného odpadu či objemného odpadu, môžu byť nádoby zo zimných stanovíšť odobraté," priblížila Humeniková. Odvoz odpadu z pôvodných stanovíšť bude realizovaný hneď, ako bude cestná komunikácia pre vozovú techniku OLO prejazdná. Zimné stanovištia budú v prevádzke v závislosti od poveternostných podmienok, najneskôr však do 30. marca 2019.       

"Obyvatelia budú o zimných stanovištiach informovaní formou oznamov distribuovaných do schránok v oblastiach, v ktorých sa budú stanovištia nachádzať. Informácie o zimných stanovištiach budú tiež poskytnuté magistrátu a príslušným mestským častiam," podotkla Humeniková. Kompletný zoznam zimných stanovíšť je na webe olo.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Polopodzemné kontajnery by v meste mohli byť už na jeseň
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) pripravuje pilotný projekt polopodzemných kontajnerov.
viac
28.02.2017
OLO začalo s distribúciou hnedých kontajnerov na bioodpad
Bratislavská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v hlavnom meste s distribúciou hnedých kontajnerov na biologicky rozložiteľný komunálny odpad zo záhrad. Distribúcia kompostérov sa začne v marci.
viac
21.11.2017
Bratislavskí poslanci schválili zriadenie mestskej mediálnej komisie
Zastupiteľstvo hlavného mesta SR bude mať mediálnu komisiu. Dohliadať má na to, ako sú vynakladané financie na marketing a mediálnu prezentáciu mesta, taktiež má hodnotiť, či okrem primátora majú vytvorený dostatočný priestor na prezentáciu svojich aktivít i názorov aj poslanci.
viac
08.01.2021
V Bratislave spustia tento rok 2. etapu vrecového zberu separovaného odpadu
V Bratislave spustia v tomto roku druhú etapu zberu a odvozu vytriedeného odpadu z bratislavských rodinných domov tzv. vrecovým systémom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %