Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
20.12.2023 03:05

Olympijský víťaz Matej Tóth ocenil spoluprácu so ZMOS


Snímka zdroj: ZMOS


O2 Športová akadémia Mateja Tótha pripravila vzdelávaciu konferenciu Moderná a zdravá škola, na otvorení ktorej sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.


Olympijský víťaz Matej Tóth v úvode predstavil činnosť Športovej akadémie nesúcej jeho meno. ZMOS má s ňou od 9. novembra 2023 podpísané Memorandum o spolupráci. Práve spoluprácu so ZMOS ocenil aj Matej Tóth.

„Projekt Športovej akadémia Mateja Tótha je veľmi úspešný. V budúcom roku sa jej súčasťou stanú aj ďalšie naše členské mestá a obce. Tému športovania detí a mladých ľudí považujeme za veľmi dôležitú a aj naďalej jej budeme venovať veľkú pozornosť,“ povedal predseda ZMOS Jozef Božik po otvorení vzdelávacej konferencie vo štvrtok 20. decembra 2023.

Ako zdôraznil vo svojom príhovore, ktorý si vypočul aj štátny tajomník ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Slavomír Partila, na Slovensku je ešte veľa škôl, ktoré nemajú telocvičňu a túto problematiku je potrebné riešiť.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2018
Športová akadémia je otvorená každému, kto sa chce hýbať
V polovici februára 2018 sa na rokovaní Rady Združenia miest a obcí Slovenska zúčastnil aj olympionik Matej Tóth. Prezentoval svoju športovú akadémiu, ktorá v súčasnosti pôsobí na 78 školách a teší sa záujmu viac ako 1200 detí.
viac
14.01.2021
ZMOS a rezort školstva budú spolupracovať na registri športovej infraštruktúry
ZMOS a rezort školstva budú spolupracovať na kreovaní registra športovej infraštruktúry, diskutovali o tom na spoločnom stretnutí štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár a predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.
viac
17.06.2021
ÚMS podporuje viac telesnej výchovy na školách
Únia miest Slovenska (ÚMS) rozbieha pilotný projekt so O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha v Bratislave.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %