Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
13.12.2022 01:30

Osamelých seniorov v meste i v okolí poteší 787 škatúľ s darčekmi


Snímka zdroj: (tasr).


Brezňania a obyvatelia okolitých obcí na Horehroní sa po štvrtý raz zapojili do akcie s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?, ktorej cieľom je potešiť osamelých seniorov.


V tomto roku sa podarilo vyzbierať rekordných 787 škatúľ s darčekmi, viac ako vlani. Informovala o tom v pondelok breznianska samospráva na svojom webe.

"Čas na prinesenie krabičiek bol v tomto roku dosť krátky, preto som ani neverila, že sa ich dosť vyzbiera. Predsa len ľudia sú unavení situáciou, krízou, vojnou, všetko zdraželo, čo chápem a reálne som sa obávala, že nebude ich dostatok ani pre domovy," reagovala ambasádorka projektu za Brezno Evka Škorváneková.

Krabičky obsahujú čaj, kávu, sladké, slané, rukavice alebo šál a niečo na pobavenie, napríklad krížovky. Podľa Škorvánekovej v niektorých však našli bizarné veci. "Ľudia sme rôzni a čudovali by ste sa, čo niekto dokáže do nich vložiť. Ako sa povie, čo dom dal. Starkí v domove si však nemajú cestoviny či bujón ako pripraviť, preto by ich taký darček asi nepotešil. Tiež krabica plná len sladkostí je super, no ak by som ich neskontrolovala, babička otvorí darček plný sladkostí a nepochopí. Podelili sme ich do iných škatúľ, kde zasa chýbali," dodala ambasádorka. Tento týždeň ich roznesie po zariadeniach v Brezne, Hronci, Nemeckej, Telgárte, Vaľkovni, Drábsku a aj medzi osamelých starkých v meste a blízkych obciach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2019
Červený nos oslávi svoje 15. narodeniny aj so seniormi
Vo svojom živote toho zažili veľa. Radosti, starosti, pekné aj smutné chvíle. Niečo sa podarilo, niečo by možno urobili inak… Chceli by sa s týmito skúsenosťami či spomienkami podeliť. Mnohokrát však nemajú s kým. Seniori sa často cítia osamelí, zbytoční… Hoci stále majú čo dať.
viac
18.04.2020
Bratislava spúšťa testy seniorov i personálu v zariadeniach
Mesto Bratislava prijalo sériu opatrení v siedmich zariadeniach pre seniorov, ktoré prevádzkuje a kde je umiestnených vyše 1150 klientov. Má vypracované krízové plány, vytvorené karanténne i infekčné priestory.
viac
30.04.2021
Deinštitucionalizácia sociálnych služieb v BSK sa stáva realitou
Prechod od veľkokapacitných zariadení sociálnych služieb k menším domovom rodinného typu. To je cieľom deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Výstavba nových zariadení pod taktovkou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je už v plnom prúde.
viac
25.11.2022
Z dotácie 48 000 eur od BBSK skvalitnia sociálne služby pre seniorov
Z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške zhruba 48 000 eur zakúpilo mesto Brezno osobný automobil, altánok aj klimatizáciu do zariadenia pre seniorov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %