Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
25.11.2022 02:25

Z dotácie 48 000 eur od BBSK skvalitnia sociálne služby pre seniorov


Ilustračná snímka.


Z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške zhruba 48 000 eur zakúpilo mesto Brezno osobný automobil, altánok aj klimatizáciu do zariadenia pre seniorov.


Finančnú podporu schválilo zastupiteľstvo v zmysle všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov BBSK určených na rozvoj sociálnych služieb pre seniorov. Informovala o tom vo štvrtok samospráva na svojej webstránke.

"Mesto začalo v januári poskytovať sociálne služby pre seniorov pobytovou formou a obyvateľov odkázaných na ich poskytovanie v dennom stacionári ambulantnou formou. Na výstavbu, vybavenie a prevádzku takého zariadenia vynaložilo nemalé finančné prostriedky, ale napriek tomu chýbajú niektoré veci, ktoré by zlepšili sociálne služby a skvalitnili život jeho obyvateľov," uviedol magistrát.

Osobný automobil bude slúžiť najmä na zabezpečenie potrieb a prepravu. V podkrovných izbách a ďalších miestnostiach už bude zabudovaná klimatizácia, keďže sa v nich pri vysokých letných teplotách nedalo kvalitne vetrať. Seniorom spríjemní oddych v záhrade altánok so stolom i lavicami a vítanou pomôckou na cvičenia a masáže im bude špeciálny stôl.

"Zabezpečili sme tiež pracovné odevy pre obslužný i odborný personál, zakúpili náhradné lôžkoviny, parný čistič ako aj zdravotnícke pomôcky, napríklad germicídny žiarič či tlakomer," dodala samospráva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2019
V obci Okoč budú rekonštruovať Domov sociálnych služieb z dotácie
Obec Okoč v Dunajskostredskom okrese bude môcť rekonštruovať Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých, pretože Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal na tento účel dotáciu takmer štyri milióny eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
09.09.2019
Vo Veľkom Šariši začali s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov
Bude mať kapacitu 40 ľudí, prácu v ňom nájde 20 zamestnancov a jeho otvorenie je naplánované v januári 2021. Stavba bude stáť takmer milión eur. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
30.04.2021
Deinštitucionalizácia sociálnych služieb v BSK sa stáva realitou
Prechod od veľkokapacitných zariadení sociálnych služieb k menším domovom rodinného typu. To je cieľom deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Výstavba nových zariadení pod taktovkou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je už v plnom prúde.
viac
16.06.2021
Banskobystrická župa našla riešenie na preplnené zariadenia sociálnych služieb
Demografickú krízu a nedostatok kapacít v zariadeniach sociálnych služieb bude Banskobystrický samosprávny kraj riešiť inovatívnym spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %