Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.12.2022 07:45

Osem projektov podporili envirograntmi, z toho štyri v BBSK


Banner.


Osem projektov bolo podporených envirograntmi v celkovej výške 50 000 eur, z toho štyri projekty v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK).


Tretí ročník iniciatívy Nadácie VÚB podporil občianske združenia a ochranárske organizácie, ktoré majú dlhodobú víziu a plán chrániť prírodu, zvrátiť hrozbu klimatickej krízy a šíriť princípy udržateľného života.

Do grantovej výzvy sa podľa nadácie zapojilo 76 subjektov. Všetky boli zamerané na boj proti narastajúcej strate biodiverzity, harmonický vzťah prírody a cestovného ruchu či rozvoj sociálneho podnikania s prínosom aj pre planétu.

V Banskobystrickom kraji získavajú podporu Združenie Slatinka na zmapovanie údolia rieky Slatina a identifikovanie lokality, kde bude s dobrovoľníkmi realizovať opatrenia na podporu biodiverzity. Nezisková organizácia Stefani zo Žarnovice získala podporu na tvorbu dobrodružnej hry pre deti v areáli Pekného lesa. Rodičia a priatelia Základnej školy M. Hella v Štiavnických Baniach získajú podporu na projekt medzinárodného filmového KLÍMAedu festivalu a podporená bola tiež CEEV Živica v Zaježovej s projektom na vybudovanie ekochodníka vo vulkanickom pohorí Javorie.

Podporu získali aj štyri projekty v ostatných častiach Slovenska. Správa mestskej zelene v Košiciach získala peniaze na výsadbu nových stromov, kríkov v siedmich častiach Košíc. Združenie Horal River zo Žiliny na vyčistenie a obnovu ďalších prameňov v Malej Fatre a na vytvorenie turistického náučného chodníka Kuneradské studničky.

Združenie Castrum Thorna z Turňe nad Bodvou chce na hrade Turňa vytvoriť náhradné úkryty pre dážďovníky a netopiere a združenie Naše Zálesíčko zo Zálesia chce za získané peniaze prinavrátiť meandru Malého Dunaja pri Bratislave naturálny charakter.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
15.12.2020
Deväť organizácií a obcí môže rozbehnúť veľké ekologické projekty
Deväť organizácií a obcí na Slovensku môže od budúceho roka rozbehnúť veľké ekologické projekty. Umožní im to finančná podpora v rámci grantového programu Envirogranty.
viac
22.12.2020
Hlavné mesto podporí kultúru aj v roku 2021
Hlavné mesto Bratislava podporí kultúru aj v budúcom roku. V rámci grantového programu Strategická podpora kultúrnych podujatí vyhlásilo výzvu pre rok 2021, vyčlenených je 130 000 eur.
viac
22.12.2023
Záujem o zelené projekty je veľký – 11 organizácií získava podporu 70-tisíc eur
Obľúbený program Envirogranty venovaný podpore zelených iniciatív sa stretol v rámci svojho 4. ročníka s rekordným záujmom neziskového sektora. Až 192 organizácií sa uchádzalo o zdroje pre svoje projekty, prispievajúce k ochrane prírody a osvete v environmentálnych témach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %