Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.12.2018 02:30

Osem župných škôl pozýva na Dni otvorených dverí


Ilustračná snímka - Gymnázium Hubeného


V decembri otvára svoje priestory verejnosti osem škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Cieľom je čo najbližšie informovať záujemcov o štúdium o škole a jej ponuke.


Žiakov, rodičov aj učiteľov pozýva na Deň otvorených dverí v utorok 11. 12. 2018 v čase od 8.30 do 14. 00 hodiny bratislavské Gymnázium na Hubeného 23. Počas dňa nebudú chýbať informácie o škole, histórii, absolventoch, štúdiu, prijímacích pohovoroch, uplatnení sa na vysokých školách ako aj o aktivitách, exkurziách. Prezrieť si bude možné priestory školy, triedy.

11.12.2018 od 10. do 16. hodiny privíta všetkých záujemcov o štúdium aj Stredná odborná škola beauty služieb na Račianskej 105 v Bratislave, ktorá je aj Centrom odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť osobných služieb. Návštevníci sa zoznámia s priestormi školy učebných odboroch kaderník, fotograf, kozmetička a vizážistka a ďalších podrobnostiach, ktoré určite pomôžu pri rozhodovaní budúcich študentov.

Pekár, cukrár, mäsiar, kuchár, čašník, pracovník v hotelierstve a cestovnom ruchu, to je len malý výber z odborov, o ktorých sa dozviete viac na Dni otvorených dverí na Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb, na Farského 9 v Bratislave. Od roku 2013 funguje v škole Centrum odborného vzdelávania, škola je zapojená aj do najvýznamnejšieho švajčiarsko-slovenského projektu k odbornému vzdelávaniu a príprave pre trh práce. Počas utorka 11. 12. 2018 budú od 8. do 13. hodiny k dispozícii pedagógovia, žiaci, ktorí radi zodpovedia akékoľvek otázky a pripravené sú aj ochutnávky výrobkov školy ako aj  zaujímavý program a niekoľko prekvapení.

Záujemcov o štúdium, rodičov, výchovných poradcov, verejnosť či zamestnávateľov privíta v utorok 11. 12. 2018 aj Stredná odborná škola kaderníctva a vizážistiky na Svätoplukovej 2 v Bratislave v čase od 8.30 do 12.30 hodiny. Pripravená je prehliadka školy, informácie o projektových aktivitách ako aj ukážky prác žiakov v odbore kaderník-vizážista, kaderník, kozmetik, manikér-pedikér. Na návštevníkov čakajú ukážkové hodiny a chýbať nebudú stanovištia, kde si bude možné vyskúšať napríklad líčenie, nadpájanie vlasov, bodyart-maľovanie na telo, výrobu kozmetiky, či oboznámenie sa so širokou ponukou služieb školy, ktoré ponúka verejnosti za primerané ceny

Piatou školou, ktorá v utorok 11. 12. 2018 otvorí svoje brány, je pezinská Stredná odborná škola na Myslenickej 1. Deň otvorených dverí sa uskutoční v budove školského internátu na Komenského ulici č. 29 od 9. do 16. hodiny. Záujemcovia o štúdium si môžu pozrieť priestory pre praktické vyučovanie a oboznámiť sa s ponukou odborov vzdelávania.  

 V stredu 12. 12. 2018 od 9. do 17. hodiny organizuje Deň otvorených dverí aj Stredná odborná škola technická na Vranovskej 4 v Bratislave, počas ktorého čaká na návštevníkov prezentácia školy, študijných odborov, konzultácie s výchovným poradcom, majstrami odbornej výchovy, ukážky žiackych prác na obrábacích strojoch, ukážky programovania CNC strojov, ukážky žiackych prác v oblasti zlatníctva.

 V stredu 12. 12. 2018 a vo štvrtok 13. 12. 2018 od 8.30 do 12.30 hodiny bude vo svojich priestoroch vítať deviatakov základných škôl ako aj návštevníkov Gymnázium A. Bernoláka na Lichnerovej 69 v Senci. Deň otvorených dverí pre rodičov žiakov 9. ročníka ZŠ sa uskutoční 12. 12. 2018 v budove školy o 17:00 hodine v multimediálnej učebni na prízemí.

 Poslednou školou, ktorá v tomto roku otvorí svoje brány pre záujemcov o štúdium, bude v pondelok  17. 12. 2018 Gymnázium na Seneckej 2 v Pezinku a to v čase od 8. do 17. hodiny. Návštevníci si môžu pozrieť vzorové hodiny v laboratóriách, napr. hodinu chémie, anglického jazyka, počas dňa bude prebiehať  charitatívna zbierka Vianočná kométa, počas ktorej žiaci ponúkajú vlastnoručne napečené koláčiky a výťažok použijú na charitatívne účely. V prípade záujmu je možné absolvovať individuálnu prehliadku školy a vyskúšať si vzorové testy z prijímacích skúšok. Počas celého dňa bude v telocvični prebiehať športový turnaj.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
12.11.2018
BSK: Dni otvorených dverí na župných školách
Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja pokračujú v sérii Dní otvorených dverí, ktoré sú určené najmä pre žiakov základných škôl, ich rodičov, pedagogických poradcov. Budúci stredoškoláci tak môžu bližšie nazrieť do priestorov škôl a spoznať lepšie ich ponuku.
viac
13.11.2019
Do konca novembra sa predstaví 21 župných škôl
Rozhodnúť sa správne vybrať si správnu školu je to najťažšie. Preto Bratislavský samosprávny kraj otvára svoje školy verejnosti. Deviataci, ich rodičia, výchovní poradcovia sa môžu počas Dní otvorených dverí priamo na školách zoznámiť s prostredím, odbormi či zameraním.
viac
31.03.2020
BSK spustil službu pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc alebo ju ponúkajú
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil internetovú službu s názvom POMÔŽME SI. Spája ľudí, ktorí potrebujú pomoc s tými, čo pomoc vedia ponúknuť. Služba pomáha obyvateľom kraja v ťažkej životnej situácii ovplyvnenej koronavírusom a snaží sa znížiť negatívne dopady opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %