Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.07.2022 04:15

Petíciu proti spaľovni odpadov podpísalo viac ako 1100 obyvateľov


Ilustračná snímka: (tasr).


Petíciu proti zámeru vybudovať spaľovňu odpadov v obci Drienov v okrese Prešov podpísalo viac ako 1100 obyvateľov. Za pracovnú skupinu o tom informovala aktivistka a obyvateľka obce Veronika Muška.


Ako povedala, podľa zámeru navrhovateľa, bratislavskej spoločnosti SLOR, by mala v areáli bývalej kafilérie v obci vyrásť spaľovňa odpadov s názvom Zariadenie na energetické zhodnocovanie komunálneho odpadu – Drienov.

Obec podľa jej slov k zámeru vydala odmietavé stanovisko už pri tejto navrhovanej činnosti v apríli 2019. Proti výstavbe spaľovne sa zásadne postavili dotknuté samosprávy obcí Drienov, Drienovská Nová Ves, Ličartovce, Petrovany a iné, ako aj samotní občania.

"Výstavba spaľovne podľa nášho názoru negatívne ovplyvní životné prostredie a zhorší celkovú kvalitu života občanov Drienova, ako aj občanov ďalších dotknutých obcí," povedala Muška.

Svoj zásadný nesúhlasný postoj podporili obyvatelia dotknutých obcí vznikom pracovnej skupiny zloženej zo starostov dotknutých obcí, poslancov, odborníkov a zástupcov občanov. Jej úlohou je koordinovanie postupu s cieľom zastaviť pokusy o výstavbu spaľovne v spomenutom území. Na svojom prvom stretnutí spustili petičnú akciu. V stredu (13. 7.) o 19.00 h sa na futbalovom ihrisku v obci uskutoční verejné zhromaždenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2021
V Šali rastie vlna odporu proti výstavbe Centra cirkulárnej ekonomiky
V Šali rastie vlna odporu proti Centru cirkulárnej ekonomiky (CCE). Občania sa obávajú znečistenia životného prostredia i zvýšenia dopravného zaťaženia.
viac
13.10.2021
Krompachy a jednotlivé samosprávy nesúhlasia so zmenou nemocnice na komunitnú
Mesto Krompachy, ako aj samosprávy v regióne nesúhlasia so zmenou tamojšej nemocnice na komunitnú v rámci plánovanej reformy nemocníc. Podľa ich slov to zhorší celkovú situáciu v regióne.
viac
15.02.2023
Obyvatelia obce nesúhlasia s výstavbou spaľovne odpadu
Obyvatelia Močenka v okrese Šaľa nesúhlasia s výstavbou spaľovne odpadov neďaleko ich obce. Voči plánovanej výstavbe sa pripravuje petícia, obecní poslanci zvažujú aj vypísanie referenda.
viac
08.06.2023
V Kysuckom N. Meste protestovali proti spaľovni, prevádzkovateľ kritiku odmieta
Zrušenie spaľovne odpadu v Kysuckom Novom Meste požadujú obyvatelia, ktorí sa zišli v stredu na proteste pred jej prevádzkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %