Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.07.2023 07:00

Petržalka začala s výstavbou multifunkčnej športovej haly Pankúchova


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Bratislavská Petržalka začala s výstavbou novej multifunkčnej športovej haly Pankúchova za viac ako 2,5 milióna eur.


Stavebné práce na základovej doske si vyžiadajú dočasné obmedzenia pre peších v okolí južnej časti areálu školy, mestská časť preto odporúča využiť obchádzkové trasy. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Hoci chodník na Haanovej zostáva priechodný, jeho úsek bude na dlhšej časti výrazne zúžený. Čo môže spôsobiť komplikácie najmä rodinám s kočíkmi, väčším skupinám, ľuďom s nákupmi či cyklistom. Odporúčame využiť obchádzkové trasy," upozorňuje poverený zástupca prednostu pre investície miestneho úradu Miloš Holán.

Práce na betónovej platni potrvajú približne dva mesiace. Pozostávať budú prioritne z výstavby základových pásov, osadenia základovej dosky i prípravy vstupov a výstupov pre systém podzemných inžinierskych sietí. Zhotoviteľ základovej dosky vzišiel z verejného obstarávania. Prvú časť projektu by mal zrealizovať za približne 458 000 eur s DPH. Do konca roka by mala zároveň samospráva s ďalším vysúťaženým zhotoviteľom zrealizovať aj hrubú stavbu haly.

Multifunkčná športová hala Pankúchova je jeden z najväčších investičných projektov z dielne petržalskej samosprávy, má byť zároveň prvou svojho druhu v Petržalke. Slúžiť má primárne amatérskym športovým klubom, športovým klubom pre deti a mládež, ale aj verejnosti. Zázemie má poskytnúť pre viaceré športové odvetvia, ako sú hádzaná, futsal, nohejbal, basketbal, volejbal, bedminton, florbal, tenis či stolný tenis.

Celkové náklady na výstavbu haly by sa mali pohybovať na úrovni 2,5 milióna eur, z toho 1,2 milióna eur je účelová dotácia od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Časť zo zvyšných financií plánuje mestská časť zabezpečiť zo svojho rozpočtu, konkrétne z rezervného fondu (500 000 eur), a ďalších 800 000 eur cez úver.

Pôvodne mala byť hala umiestnená na zanedbanej spevnenej ploche medzi budovami troch škôl (variant A). To sa však nepáčilo miestnym obyvateľom, ktorí spísali aj petíciu. Vedenie mestskej časti preto na základe verejnej diskusie pripravilo alternatívne situovanie haly (variant B), starosta Ján Hrčka sa v kontexte poverenia miestneho zastupiteľstva pokúsil reflektovať tzv. zmenou stavby pred dokončením. Výstavba si vyžiadala otočenie trávnatého futbalového ihriska vrátane nevyhnutného výrubu deviatich drevín, ktoré nahradia nové stromy a zeleň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2020
Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje
Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
14.09.2022
Výstavba novej športovej haly napreduje, dokončená má byť koncom roka
V meste Revúca napreduje projekt vybudovania športovo-rekreačného areálu za približne 3,75 milióna eur.
viac
20.02.2023
Petržalka by sa mala dočkať novej multifunkčnej športovej haly
Bratislavská Petržalka by sa mala dočkať novej multifunkčnej športovej haly. Projekt za 2,5 milióna eur by mal vyrásť v areáli základnej školy na Pankúchovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %