Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
30.12.2022 03:20

Plasty, kov a tetrapaky budú obyvatelia po novom zbierať spoločne


Ilustračná snímka.


Plasty, kovy a tetrapaky budú obyvatelia rodinných domov v Handlovej zbierať spoločne. K združenému zvozu pristúpi zberová spoločnosť Hater-Handlová od nového roka, reaguje tak na zálohovanie obalov od nápojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Vzhľadom na spustenie zálohového systému zberu plastových obalov a plechoviek od nápojov v roku 2022 a značnému výpadku nápojových obalov pristúpila spoločnosť Hater-Handlová k spoločnému zberu plastov, kovov a tetrapakov do jednej zberovej nádoby, žltého vreca," uviedol konateľ firmy Vladimír Borák.

Takýto systém je podľa neho nastavený od nového roku primárne z lokalít, kde sú rodinné domy, pri panelákoch sú zatiaľ ponechané červené nádoby na zber kovových obalov, keďže je tu vyššia koncentrácia odpadov. "Tento systém zberu nie je na Slovensku novinkou a spoločnosť vykonávala takýto zber už aj v tomto roku v iných samosprávach, kde vykonáva odpadové hospodárstvo," ozrejmil.

K združenému zvozu spoločnosť pristúpila z dôvodu efektivity a ekonomicky rentabilnejšiemu systému zvozu odpadov v Handlovej.

Termíny zvozu triedeného odpadu na rok 2023 majú Handlovčania i na kalendároch, ktoré radnica počas decembra distribuovala do domácností. Po novom sú tam pre združený zvoz vyznačené len tri farby, a to žltá, modrá a zelená. "Na druhej strane kalendára nájdu obyvatelia zvoz biologického odpadu a v mesiacoch marec a november 2023 tiež termíny zvozu konárov a lístia z miest, ktoré Hater pred zvozom označuje tabuľkami," dodala Paulínyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
01.12.2017
Jednu z kategórií v súťaži Zlatý mravec vyhrala aj spoločnosť z Handlovej
Vo štvrtok (23. novembra) sa v rámci medzinárodného kongresu Deň odpadového hospodárstva 2017, ktorý sa uskutočnil v Bratislave, udeľovali ceny laureátom 12. ročníka súťaže Zlatý mravec 2017. Víťazom v kategórií Komunálne odpadové hospodárstvo sa stala spoločnosť HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o..
viac
24.03.2020
Na území mesta rozmiestnia veľkokapacitné kontajnery
Samospráva Handlovej so zberovou spoločnosťou Hater Handlová rozmiestnia na území mesta 30 veľkokapacitných kontajnerov.
viac
08.04.2021
V Handlovej budú vážiť odpad, umiestňujú na nádoby čipy
Handlovská mestská spoločnosť Hater Handlová pripravuje nový systém váženia odpadu. Na nádoby začali jej pracovníci umiestňovať čipy. Tie by mali neskôr dopomôcť k spravodlivejšiemu systému platieb za odvoz a spracovanie odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %