Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
23.05.2023 10:35

Počas akcie Za krajšie mesto vyzbierali 210 ton komunálneho odpadu


Snímka zdroj: (Mesto Banská Bystrica).


Počas každoročnej jarnej akcie Za krajšie mesto sa v Banskej Bystrici podarilo vyzbierať 210 ton komunálneho odpadu.


Aktívni obyvatelia skrášľovali okolie svojich domov a panelákov, študenti i učitelia z väčšiny banskobystrických škôl pomáhali pri upratovaní v jednotlivých lokalitách a spoločne s dobrovoľníkmi a rôznymi organizáciami naplnili 265 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom radnica v pondelok na sociálnej sieti.

"Početná komunita Radvanskej záhrady už tradične pokračovala v dočisťovaní a zveľaďovaní jej areálu, okolia kaštieľa a Malachovského potoka. Študenti Strednej zdravotníckej školy sa zamerali na Podlavické výmole a Kostiviarčania odstránili skládku v okolí cintorína vo svojej mestskej časti. Členovia Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného spolu s dobrovoľníkmi a evanjelickým zborom v Radvani pokračovali zasa v čistení cintorína na Okružnej ulici," zhrnula samospráva s tým, že sa podarilo zlikvidovať skládky na Slnečných stráňach, Na Karlove, pri hrádzi v Majeri a Sásovskej doline.

Pri príležitosti Dňa Zeme členovia Nadácie Ekopolis naplnili zhruba 35 vriec odpadu nahromadeného pri prístrešku na kopci Urpín. Členovia ekocentra Malá Líška odstránili skládku nad Sásovou a spoločne s Podlavičanmi dočistili okolie potoka Tajovka.

Zamestnanci spoločnosti Detox v spolupráci s mestom a pracovníkmi Slovenskej inšpekcie životného prostredia, Štátnej ochrany prírody SR i obyvateľmi Rakytoviec zlikvidovali historickú skládku v strmých svahoch doliny Rakytovského potoka. "Ručne vyzbierali takmer štyri tony rôzneho odpadu. Pomocou techniky z nej vytiahli približne 50 pneumatík," dodalo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2021
Tradičná jarná akcia Za krajšie mesto je opäť len v rukách občanov
Už po druhý raz muselo mesto Banská Bystrica pre pandémiu nového koronavírusu prerušiť tradičnú, 20 rokov trvajúcu jarnú celomestskú akciu pre obyvateľov panelákov a domov Za krajšie mesto.
viac
31.03.2023
Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja
Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
25.08.2023
Motívom 365. Radvanského jarmoku bude aj mediarstvo a cinárstvo
Štvorica kovospracujúcich remesiel, mediarstvo, cinárstvo, zlatníctvo a kováčstvo budú druhý septembrový víkend motívom 365. Radvanského jarmoku v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %