Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
13.06.2023 11:40

Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či spoznať činnosť služby


Ilustračná snímka: (tasr).


Počas Dňa otvorených dverí bude možné darovať krv či oboznámiť sa s činnosťou Národnej transfúznej služby (NTS) SR. Podujatie organizuje v stredu (14. 6.) pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi.


Odberné pracoviská budú darcom i verejnosti prístupné od 7.00 do 17.00 h. Informovala o tom hovorkyňa NTS Martina Frigová.

"Hlavným cieľom osláv darcovstva krvi je ďakovať jednotlivcom, ktorí darujú krv za ich humánny život zachraňujúci skutok a zároveň povzbudzovať ľudí, aby sa stali darcami krvi," uviedla Frigová. Priblížila, že sa zdôrazňuje aj potreba pravidelného darcovstva krvi a plazmy z dôvodu udržiavania dostatočných zásob transfúznych prípravkov.

Odberné pracoviská sa nachádzajú v Bratislave na Kramároch a v Ružinove, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. "Letné mesiace sú každoročne najkritickejším obdobím, v ktorom darovaná krv zachraňuje ľudské životy," podotkla s tým, že na darovanie krvi odporúčajú objednať sa prostredníctvom webovej stránky alebo mobilnej aplikácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2018
Trnavská župa si pripomenie výročie udalostí Novembra ´89 dňom otvorených dverí
Trnavská župa prvýkrát otvorí svoje brány pre širokú verejnosť. Pri príležitosti pripomenutia si udalostí Novembra ´89 pripravil Úrad TTSK Župný deň otvorených dverí.
viac
16.09.2021
DPB otvorí svoje brány, ponúkne prehliadku vozidiel i kultúrny program
Dopravný podnik Bratislava otvorí v sobotu (18. septembra) od 10.00 do 16.00 h pre verejnosť brány svojej vozovne Jurajov dvor v hlavnom meste.
viac
05.10.2022
Darcovia krvi sa môžu objednať online cez nový web aj mobilnú aplikáciu
Národná transfúzna služba (NTS) SR spustila novú webovú stránku aj novú mobilnú aplikáciu. Darcovia krvi sa tak môžu objednať online. Informovala o tom projektová manažérka NTS SR Martina Frigová.
viac
11.07.2023
Prezidentský palác sa v piatok po roku znova otvorí pre verejnosť
V piatok (14. 7.) privíta záujemcov na dni otvorených dverí. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %