Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.10.2022 08:25

Popri Veľkom kanáli v Kocuriciach vysadia stromy


Ilustračná snímka.


Derivačný kanál v extraviláne piešťanskej miestnej časti Kocurice, domácim známy ako Veľký kanál, v dohľadnej dobe zmení svoj vzhľad vďaka výsadbe niekoľkých desiatok nových stromov.


Mesto získalo z národného projektu na zachovanie a obnovu biodiverzity a ekosystémov mimo chránených území na tento účel viac ako 16 000 eur, informoval o tom referent pre komunikáciu piešťanskej radnice Martin Ričány.

"Plánujeme vysadiť 68 javorov, osem hrabov a desať dubov zimných," povedal. Lokalita sa tak v budúcnosti môže stať aj miestom oddychu či prechádzok obyvateľov. Vysadené dreviny budú podľa zámeru plniť pôdoochrannú funkciu, zlepšovať a chrániť pôdu, čo je dôležitou podmienkou života pre drobné organizmy rozkladajúce rastlinné zvyšky a odumretú organickú hmotu. Zároveň budú stromy plniť ochranu pôdy pred vonkajšími deštrukčnými procesmi, akými sú napríklad vodná a veterná erózia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2019
V Podunajských Biskupiciach vysadili 200 nových stromov
V bratislavských Podunajských Biskupiciach vysadili na ulici Padlých hrdinov, Biskupická a Komárovská dobrovoľníci 200 nových stromov. Majú prispieť ku skvalitneniu životného prostredia v mestskej časti Podunajské Biskupice.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
20.04.2021
Lučenec zriadi mestský sad, ovocné stromy chce vysadiť aj na sídliskách
Mesto Lučenec plánuje zriadiť mestský ovocný sad na Vinici, výsadbu ovocných stromov chce uskutočniť aj na sídliskách Rúbanisko II a III.
viac
02.12.2022
Dobrovoľníci môžu žiadať o financie na výsadbu stromov do výšky 4000 eur
Nadácia Ekopolis organizuje program Sadíme budúcnosť. Dobrovoľníci môžu žiadať o finančnú podporu na svoje projekty výsadby stromov do výšky 4000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %