Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.10.2019 02:10

V Podunajských Biskupiciach vysadili 200 nových stromov


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


V bratislavských Podunajských Biskupiciach vysadili na ulici Padlých hrdinov, Biskupická a Komárovská dobrovoľníci 200 nových stromov. Majú prispieť ku skvalitneniu životného prostredia v mestskej časti Podunajské Biskupice.


TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Martina Frőhlich Činovská.       

„Naším cieľom je zabezpečiť pre mestskú časť do budúcnosti viac zelene,“ uviedol Zoltán Pék, starosta Podunajských Biskupíc. Mestská časť sa po vysadení stromčekov zaviazala k následnej starostlivosti o stromy a zabezpečenie ich zalievania. V blízkej budúcnosti plánujú výsadbu nových stromov napríklad aj na sídlisku Dolné hony a Medzi jarkami.       

Sadenie sa realizovalo z iniciatívy spoločnosti Slovnaft v spolupráci s občianskym združením Sadíme stroMy. Do konca kalendárneho roka budú podobné podujatia s podtitulom Poď sadiť! pokračovať aj v ďalších slovenských mestách. Cieľom je aktívne zapojiť do sadenia stromov čo najviac obyvateľov miest.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2021
Pre vtáčiu chrípku v Malinove prijímajú opatrenia Vajnory i Biskupice
Bratislavské mestské časti Vajnory a Podunajské Biskupice prijali opatrenia v súvislosti s nedávnym výskytom vtáčej chrípky v súkromnom chove hydiny v obci Malinovo v Seneckom okrese.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
17.12.2021
Nová iniciatíva Sadíme budúcnosť spúšťa prvé kolo na získanie grantov
Nový program nadácie Ekopolis ponúka pokrytie nákladov na výsadbu, starostlivosť o stromy, odborný dohľad a zafinancuje i potrebný materiál, náradie alebo dopravu.
viac
02.12.2022
Dobrovoľníci môžu žiadať o financie na výsadbu stromov do výšky 4000 eur
Nadácia Ekopolis organizuje program Sadíme budúcnosť. Dobrovoľníci môžu žiadať o finančnú podporu na svoje projekty výsadby stromov do výšky 4000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %