Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.01.2023 08:25

Právna poradňa v meste obnovuje činnosť pre verejnosť


Snímka zdroj: (Mesto Senica).


V tomto roku budú opäť občanom mesta Senica k dispozícii služby bezplatnej právnej poradne, ktorú zastrešuje mesto. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Ako doplnila, záujemcovia môžu prísť do veľkej zasadačky mestského úradu (MsÚ) odkonzultovať svoje problémy a naliehavé životné situácie s odborníkmi z rôznych oblastí práva a takisto spravovania financií. "Stačí v určené dni jednoducho prísť na úrad, nie je potrebné objednávať sa dopredu," uviedol prednosta MsÚ Senica Marek Došek.

Po minulé roky klienti bezplatnej právnej poradne väčšinou hľadali pomoc pri riešení rodinných i pracovnoprávnych problémov a s finančným poradcom často riešili aj problémy s dlhmi.

"V budúcnosti plánuje mesto opätovne nadviazať na spoluprácu v rámci poradne aj s pracovníčkami Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Senici. Tím bezplatnej právnej poradne tvoria pracovníci mestského úradu s právnickým vzdelaním, ako aj mediátor a finančný poradca," informovala Moravcová.

Právna poradňa bude fungovať vždy posledný utorok v mesiaci, okrem mesiacov júl, august a december, od 13.00 do 16.00 h. Prvýkrát v tomto roku bude pre verejnosť otvorená 31. januára. Ďalšie termíny sú stanovené na 28. februára, 28. marca, 25. apríla, 30. mája, 27. júna, 26. septembra, 31. októbra a 28. novembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2016
Zánik poslaneckého mandátu. Užitočné rady a informácie - právna poradňa
Právna poradňa v Obecných novinách. Odpovedá JUDr. Daniela Franzenová z Kancelárie ZMOS.
viac
09.01.2018
Bezplatná právna poradňa pomáha ľuďom už 2 roky
Bezplatná právna poradňa v Bratislavskej Karlovej Vsi bude po prvýkrát v tomto roku otvorená v stredu 10. januára. Pre miestnych obyvateľov funguje úspešne už dva roky.
viac
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
18.11.2022
Rodinné poradne fungujú v piatich mestách
Rodinné poradne v Nových Zámkoch, Trnave, Žiline, Košiciach a v Humennom poskytli bezplatné a anonymné poradensko-psychologické služby už vyše päťsto individuálnym klientom a ich rodinám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %