Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.10.2022 10:35

Pre motoristov otvorili prvú etapu Malokarpatského obchvatu


Na snímke symbolické otvorenie prvej etapy obchvatu regiónu Malokarpatska v Chorvátskom Grobe 22. októbra 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Pri Bratislave otvorili v pondelok pre motoristov prvú etapu Malokarpatského obchvatu. Meria 1,7 kilometra a spája diaľničnú križovatku Triblavina s Chorvátskym Grobom. Informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj na svojom webe.


Obchvat má priniesť zlepšenie dopravnej situácie, časovú úsporu pre vodičov a odbremenenie obcí Chorvátsky Grob, Slovenský Grob a bratislavskej mestskej časti Vajnory od tranzitnej dopravy.

Touto etapou sa podľa vedenia kraja výstavba nekončí. Pripravená je už štúdia trasovania obchvatu od Svätého Jura cez Pezinok, Modru až po Dubovú.

Otvorenie prvej etapy obchvatu víta aj bratislavská mestská časť Vajnory, ktorá pozitívne vníma každý projekt prispievajúci k odľahčeniu tranzitnej dopravy na okraji Bratislavy a jej okolí. Obchvat podľa nej môže čiastočne pomôcť najmä tým, ktorí sa chcú pripojiť na diaľnici D1 za Chorvátskym Grobom. Samospráva však zároveň pripomína, že pre vyriešenie dopravnej situácie je potrebné dokončenie križovatky D1/D4 a vybudovanie severného obchvatu mestskej časti. Jeho vybudovanie by mal štát podľa samosprávy zaradiť medzi svoje priority.

Projekt výstavby prvej etapy obchvatu obcí Malokarpatska je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorý zastrešuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2020
Prvá etapa revitalizácie Slanického ostrova sa blíži do cieľa
Na Slanickom ostrove umenia sa po zime opäť rozbehli práce. Do nástupu leta by mala byť ukončená prvá etapa jeho revitalizácie s podporou Žilinskej župy a štátnych dotácií na rozvoj regiónu.
viac
20.05.2020
Výstavba prvého úseku cyklotrasy pokračuje podľa plánov
Výstavba prvého úseku cyklotrasy na Pereckej ulici v Leviciach pokračuje podľa projektovej dokumentácie a v zmysle podmienok vydaného stavebného povolenia.
viac
05.06.2020
Otvorenie prvého úseku cyklochodníka v Leviciach
Symbolicky na Svetový deň bicyklov dňa 3. júna sa uskutočnilo slávnostné otvorenie cyklochodníka na Pereckej ulici v Leviciach.
viac
24.07.2020
V meste spustia prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily
Vo Svite spustia v nasledujúcich dňoch prevádzku prvej nabíjacej stanice pre elektromobily pri budove pošty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %