Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.10.2023 03:24

Predseda ZMOS Jozef Božik na slávnostnom sneme Matice slovenskej


Pohľad na predsednícky stôl slávnostného snemu Matice slovenskej


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor mesta Partizánske Jozef Božik sa zúčastnil na slávnostnom sneme Matice slovenskej, ktorá si pripomína 160. výročie založenia.


Jozef Božik spolu s primátorom Martina Jánom Dankom v sobotu 21. októbra 2023 pozdravili účastníkov snemu, medzi ktorými boli aj hostia zo zahraničia.

„Miestne odbory Matice slovenskej veľkú časť svojej činnosti v obciach a mestách vykonávajú s podporou územnej samosprávy. A preto si ZMOS váži spoluprácu štatutárov obcí a miest s miestnymi odbormi pri organizovaní kultúrno-spoločenských aktivít,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik.

K delegátom snemu, ktorý sa konal v Martine, sa prihovorili aj predsedovia a  predstavitelia Svetového kongresu Slovákov, Spolku Slovákov v Poľsku, SZPB, Živena, Spoločnosti M. R. Štefánika a ďalší.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2023
Na post predsedu ZMOS je osem kandidátov
O post predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorého budú voliť na májovom sneme (23. - 24. 5.), sa uchádza osem kandidátov. Informovala o tom poverená ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.
viac
24.05.2023
Za nového predsedu združenia zvolili primátora Partizánskeho J. Božika
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Partizánskeho Jozef Božik.
viac
23.11.2023
Jozef Božik rokoval s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom
S predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom, s rektorom Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslavom Demkom a s kvestorom Katolíckej univerzity Jánom Kamoďom rokoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
28.03.2024
obecne noviny
Ďakujeme všetkým našim učiteľom v každom kúte Slovenska
Združenie miest a obcí Slovenska pri príležitosti dnešného Dňa učiteľov ďakuje všetkým učiteľkám a učiteľom i zamestnancom materských, základných, umeleckých, jazykový a špecializovaných škôl, ako aj stredných a vysokých škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %