Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
24.05.2023 11:40

Za nového predsedu združenia zvolili primátora Partizánskeho J. Božika


Na snímke nový predseda ZMOS Jozef Božik. Snímka zdroj: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Partizánskeho Jozef Božik.


Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho v druhom kole zvolili účastníci snemu, ktorý sa koná v Bratislave 23. a 24. mája. Potvrdila to poverená ústredná riaditeľka kancelárie združenia Zuzana Špačeková.

O funkciu predsedu sa uchádzalo osem kandidátov spomedzi primátorov a starostov. Do druhého kola postúpil spolu s Božikom aj starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý. Božik nahradí vo funkcii šéfa ZMOS-u primátora Liptovského Hrádku Branislava Trégera.

Súčasťou snemu sú aj voľby členov kontrolnej komisie. O päť voľných miest sa uchádza 21 primátorov a starostov. V závere budú delegáti schvaľovať uznesenia 34. snemu vrátane priorít na najbližšie obdobie.

Nový šéf ZMOS-u Božik je od roku 2010 primátorom mesta Partizánske. Je tiež dlhoročným poslancom Trenčianskeho samosprávneho kraja. V kraji zastáva od roku 2017 aj funkciu podpredsedu. Od augusta 1994 do augusta 2012 bol členom politickej strany HZDS. Od septembra 2012 je nestraník. Kandidoval ako doterajší podpredseda združenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Úloha ZMOS sa nemení: dôsledne presadzovať a chrániť záujmy miest a obcí
Druhý deň 27. snemu ZMOS pokračoval vo štvrtok 19. mája vystúpeniami hostí a diskusnými príspevkami primátorov miest a starostov obcí, ktoré sa týkali predovšetkým problematiky financovania samosprávy, eurofondov, ale napríklad aj komunálnej reformy, životného prostredia či školstva.
viac
23.05.2019
Profil nového predsedu ZMOS Branislava Trégera
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho zvolili v tajnom hlasovaní účastníci Snemu ZMOS-u, ktorý sa koná v hlavnom meste 22. až 23. mája.
viac
11.02.2023
Kto škodí mestám a obciam, škodí ľuďom
Predseda Komory miest a podpredseda ZMOS, primátor mesta Partizánske Jozef Božik v súvislosti s riešením dopadov energetickej krízy, nepriaznivej situácie a neistotami, ktoré neustále rezonujú naprieč celým územím, zvolal 9. februára 2023 ďalšie online rokovanie Komory miest ZMOS.
viac
23.10.2023
Predseda ZMOS Jozef Božik na slávnostnom sneme Matice slovenskej
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor mesta Partizánske Jozef Božik sa zúčastnil na slávnostnom sneme Matice slovenskej, ktorá si pripomína 160. výročie založenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %