Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.07.2017 01:49

Prešov spojí susedné metropoly


Prešov.


Šariš získa priame spojenie s Krakovom, Varšavou a Budapešťou novým autobusom. Český prepravca spúšťa novú linku, ktorá štartuje už 29. augusta 2017.


„Slovensko je turisticky veľmi atraktívna krajina. Cieľom nového spojenia je ponúknuť pohodlné spojenie a priviesť turistov z Poľska a Maďarska na východ Slovenska. Nová autobusová linka nám pomôže zaistiť ešte lepšiu a širšiu dopravnú ponuku a pritiahnuť nových turistov na Východ,” hovorí Peter Jančovič, obchodný riaditeľ spoločnosti.

Autobusy navyše zastavia aj priamo na obľúbenom budapeštianskom letisku. Časy príjazdu a odjazdu sú prispôsobené tak, aby bol zaistený príjazd na letisko ráno a odjazd večer. „Nielen Prešovčania, ale aj turisti vďaka novej linke budú mať prístup k širšej ponuke leteckých spojení – nielen do Európy, ale aj inde do sveta. Navyše cena lístkov na letisko bude veľmi dostupná,“ dodáva riaditeľ.

Nová linka tiež priamo obslúži 9 poľských miest vrátane Krakova a Varšavy. Vďaka širokej ponuke nadväzujúcich autobusových spojení, ktoré prepravca v Poľsku prevádzkuje, sa vytvorí napojenie aj do ďalších 15 poľských miest, vrátane Katovíc, Toruňa, Gdaňska a až k baltickému moru.

Dlho očakávané medzinárodné spojenie bude premávať denne po trase Varšava – Krakov – Stará Ľubovňa – Kežmarok – Poprad – Prešov – Košice – Budapešť. Spoje budú nadväzovať aj na ďalšie vlakové a autobusové spoje českého prepravcu, napríklad z Prahy, Žiliny, Mukačeva, Katovíc, Lodže, Torune a Gdaňsku. Predaj cestovných lístkov sa už spustil prostredníctvom webu a partnerských predajcov – cena začína už od 5 EUR.

Dopravca je známy na Slovensku hlavne vďaka čoraz obľúbenejšej vlakovej linke Praha – Prešov, ktorá premáva až 2-krát denne.

 

Autor: (Veronika KMETÓNY GAZDOVÁ, hovorkyňa Prešova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Posilnené spoje na Pezinskú Babu
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovak lines posilňujú autobusové spoje na Pezinskú babu a to už pred jarnými prázdninami.
viac
07.12.2020
PSK predlžuje súťaž Zbieraj zelené kilometre do konca apríla
Prešovský samosprávny kraj (PSK) pristupuje k predlženiu súťaže Zbieraj zelené kilometre, ktorej cieľom je jazdiť prímestskou autobusovou dopravou a platiť za lístok čipovou kartou.
viac
30.08.2021
Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi
Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.
viac
28.04.2022
Trstenú a poľský Chocholów spojí nová autobusová linka
Nová pravidelná medzinárodná autobusová linka na trase Trstená – Suchá Hora – Chocholów začne premávať od 1. mája. Jazdiť bude každý pracovný deň, aj počas víkendov a sviatkov. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %