Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.12.2022 03:20

Prevádzku vleku chcú obnoviť cez Vianoce, s lokalitou sú ďalšie plány


Ilustračná snímka: (tasr).


Revitalizovaný lyžiarsky vlek na okraji Podbrezín v Liptovskom Mikuláši by mali spustiť počas tohtoročných vianočných sviatkov. Areál tak opätovne začne svoju prevádzku po sedemročnej odmlke.


Zároveň sa črtajú plány pokračovať v rozvoji celej lokality, čo v pondelok potvrdili podpisom memoranda o spolupráci zástupcovia mesta, prevádzkovateľa a ďalšie zapojené subjekty. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Na opätovnom spustení 30-ročného lyžiarskeho vleku pracujú nadšenci niekoľko týždňov. "Pre väčšinu Liptovskomikulášanov to bude najbližšia možnosť lyžovačky od ich domovov. Vlek dlhý 700 metrov s prevýšením vyše sto metrov na svahu s miernym sklonom pre začiatočníkov aj skúsenejších lyžiarov by mal byť v prevádzke aspoň dva mesiace," uviedla hovorkyňa s tým, že k dispozícii bude aj večerné lyžovanie.

Víziou do budúcnosti je, aby v lokalite vzniklo športové centrum s celoročným využitím. Má niesť meno olympijskej medailistky v zjazdovom lyžovaní a liptovskomikulášskej rodáčky Petry Vlhovej, čo potvrdil aj jej otec Igor Vlha. V areáli chcú zmodernizovať zasnežovanie, vybudovať detský vlek, v pláne je sedačková lanovka a dobudovanie bežeckých tratí. "Spoločne chceme, aby toto miesto bolo využité v lete aj v zime. Je tam široká škála možností, veľmi pekné prostredie a pre mesto i obyvateľov to bude mať veľký význam," povedal Vlha.

Na revitalizácii areálu a vzniku športového centra sa podľa Čapčíkovej budú podieľať mesto, prevádzkovateľ, Združenie športových klubov Jasná a Ski Team Vlha. Z memoranda vyplýva, že mesto poskytne združeniu v prvej fáze revitalizácie dotáciu. Bude tiež spolupracovať pri získavaní externých zdrojov pre projekt. "Máme nejaký priestor podporiť projekt finančne. Keď je vôľa, nájde sa aj cesta. Verím, že to bude obľúbené miesto športovania a naplnenia voľného času, najmä mládeže," skonštatoval liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
28.12.2022
Obnovený lyžiarsky areál na Podbrezinách spustili do prevádzky
V Liptovskom Mikuláši spustili v utorok do prevádzky obnovený lyžiarsky areál pri sídlisku Podbreziny. Návštevníkom ponúka lyžiarsky vlek s dĺžkou 700 metrov, prevýšením 100 metrov a technickým zasnežovaním.
viac
13.06.2023
V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál
Výstavbu pumptrackového areálu v Liptovskom Mikuláši spustili v pondelok za garážami na Alexyho ulici. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
18.11.2023
Na Podbrezinách vybudujú novú oddychovú a športovú zónu
Nová športová a oddychová zóna pribudne na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny. Vybudujú ju v hornej časti pešej zóny. Ako informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, v ideálnom prípade ju obyvatelia budú môcť využívať už budúce leto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %