Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.06.2019 02:35

Pri Vartovke vyrastie prístrešok, poskytne úkryt pred slnkom i dažďom


Vartovka, ilustračná snímka zdroj: sdetmi.com


Počas tohtoročného leta by mal vzniknúť pri známej krupinskej Vartovke prístrešok pre turistov. Tamojšia samospráva získala naň dotáciu od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 5000 eur.


Viac ako 450-ročná strážna veža, ktorá pochádza z čias tureckých nájazdov, patrí medzi najnavštevovanejšie kultúrne pamiatky v meste. Je z nej krásny výhľad na všetky svetové strany.       

"Naším zámerom je vybudovať prístrešok so spevnenou plochou, ktorý by turistom poskytoval útočisko pri daždi, ale aj počas horúcich slnečných dní," povedal pre TASR primátor Krupiny Radoslav Vazan.       

Vartovka je nielen miestom návštev turistov z iných končín Slovenska, ale veľmi často tam chodia aj domáci. Je i cieľom školských výletov a návštev kúpeľných hostí z neďalekých Dudiniec.       

Samotnú Vartovku zrekonštruovali pred pár rokmi v spolupráci s BBSK. Z grantu, ktorý získali od Nadácie Orange, zriadili na veži aj panoramatické informačné fotomapy okolia. "Urobili sme tiež posedenie pre turistov a osadili na mieste smetné koše," doplnil primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2021
Komunál sa aktívne pripravuje na nové eurofondy
Združenie miest a obcí Slovenska sa pýtalo starostov a primátorov na to, ako sa pripravujú na nové programové obdobie Európskych investičných a štrukturálnych fondov.
viac
08.05.2021
Nový kruhový objazd v Starej Ľubovni
V Starej Ľubovni pribudne druhý kruhový objazd. Stane sa tak na križovatke ciest Okružná, Zimná a Vansovej. Kruhový objazd by mal zlepšiť dopravnú situáciu v tejto križovatke, ktorá získa už onedlho nový rozmer dokončením Vansovej ulice a jej prepojením s ulicou Levočskou.
viac
23.10.2021
Primátor vyzýva ľudí k očkovaniu, mesto delí od čiernej fázy iba krok
Epidemická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa na Slovensku zhoršuje a počet pozitívnych prípadov stále rastie aj v Banskobystrickom okrese.
viac
23.04.2022
Fiľakovo pripravuje strategické dokumenty, ktoré ovplyvnia budúcnosť mesta
Samospráva Fiľakova sa pustila do prípravy nových strategických dokumentov. Pracuje na novom programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta, vypracovať dáva aj nový územný plán.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %