Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
25.10.2023 01:00

Problematiku vodozádržných opatrení otvoria na konferencii v L. Mikuláši


Ilustračná snímka


O aktuálnych problémoch, potrebách a riešeniach v súvislosti s vodou budú v utorok hovoriť na odbornej konferencii Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Podujatie sa uskutoční v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.


TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.  "Cieľom konferencie je predovšetkým podporiť dialóg o vodozádržných opatreniach na lokálnej aj regionálnej úrovni, a to so zapojením miestnych aktérov a návrhom konkrétnych opatrení," vysvetlila Lacová.         

Program sa začína o 9.30 h otvorením konferencie. Nasledovať bude blok odborných prezentácií, príklady dobrej praxe. Súčasťou konferencie sú podľa Lacovej aj ďalšie podujatia, napríklad verejná diskusia Na vode (nám) záleží, ktorá sa uskutoční v čase od 17.00 do 19.00 h.         

Voľnou súčasťou konferencie sú v nasledujúcich dňoch 25. októbra a 26. októbra nadväzujúce ukážkové realizácie vodozádržných opatrení v Rajeckej doline, ktoré organizuje nezisková organizácia Kvapka Rajeckej doliny v spolupráci so štátnym podnikom Lesy SR. Na workshopoch predstavia vodozádržné opatrenia v lesoch, mokradiach a intraviláne obce Fačkov. Uskutoční sa aj ukážka mapovania defektov v krajine.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Soška Oskara bez bariér zdobí mesto Liptovský Mikuláš a obec Rohožník
Vyvrcholením prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bol galaprogram, počas ktorého sa predstavili finalisti celoročnej súťaže Oskar bez bariér za rok 2015.
viac
12.12.2016
Dobrovoľníci navaria bezdomovcom kompletné Štedrovečerné menu
Liptovskomikulášski bezdomovci si v utorok 20. decembra vychutnajú pravý sviatočný obed. Dobrovoľníci v týchto dňoch pripravujú všetko tak, aby mohli aj ľudia bez prístrešia osláviť prichádzajúce vianočné sviatky.
viac
21.04.2020
Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva na elektronickú úhradu daní
Liptovskomikulášska radnica vyzýva obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Pred pokladnicou v klientskom centre mestského úradu sa v pondelok vytvorili zástupy ľudí, ktoré podľa vedenia mesta v čase pandémie nového koronavírusu nie sú vhodné.
viac
27.10.2023
Konferencia VODA/SUCHO – Na vode nám záleží priniesla diskusie aj podnety
Žilinský samosprávny kraj odštartoval veľkú diskusiu o vode a jej zadržiavaní v krajine. Cieľom je deklarovať svoj záujem pripraviť kraj na klimatickú zmenu a prizvať do spolupráce aktérov z územia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %