Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
11.07.2023 03:20

Psy do Parku J. A. Baťu a Vodného hradu po novom nepustia


Ilustračná snímka.


Majitelia nebudú môcť po novom vodiť svoje psy do Parku J. A. Baťu na Námestí SNP v Partizánskom i areálu Vodného hradu v Šimonovanoch.


Aktualizáciou príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) samospráva definovala i verejné priestranstvá, kam budú môcť chodiť psy na vôdzke. Miestnu normu schválili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní koncom júna.

Aktualizáciou VZN o niektorých podmienkach držania psov v meste Partizánske radnica reagovala na protest prokurátora, ktorý namietal jeho časť o voľnom pohybe psov. Podľa neho sa jeho pôvodné znenie javilo tak, že voľný pohyb psov je zakázaný v celom meste. Radnica protestu vyhovela a spracovala aktualizáciu, v ktorej taxatívne vymedzila priestranstvá, v ktorých musia byť psy na vôdzke a kde nemôžu chodiť.

Vstup so psom majú majitelia zakázaný i do areálov škôl, na detské ihriská, kúpalisko, cintoríny a trávnaté plochy okolo Pamätníka SNP.

Voľný pohyb psov po novom zakázala radnica najmä v parkoch, a to v Parku M. R. Štefánika na Hrnčírikovej ulici, Parku Eliáša Pravotického vo Veľkých Bieliciach, Parčíku Alexandra Dubčeka, na pešej zóne na Námestí SNP, v chránenom prírodnom areáli Bielické bahná, na Námestí Luhy, v Lesoparku Šípok a na spoločnom chodníku pre cyklistov a chodcov na pravej strane rieky Nitra. Vodiť psa tam môžu ľudia len s vôdzkou pripevnenou na obojku alebo prsnom postroji.

VZN upravuje i náležitosti o znečistenií verejného priestranstva psami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.07.2020
Partizánske spustilo mestský parkovací systém
Samospráva Partizánskeho v stredu spustila mestský parkovací systém. Zavedením plateného parkovania sleduje reguláciu statickej dopravy v centrálnej zóne mesta. Financie, ktoré zo systému získa, chce spätne investovať do dopravy.
viac
21.07.2022
Pohyb a kúpanie sa psov v tajchoch vymedzili upravené pravidlá
Na banskoštiavnických tajchoch platí zákaz voľného pohybu psov. Tieto domáce zvieratá by nemali v čase od 1. mája do 31. októbra vstupovať do vody vo vymedzených zónach.
viac
28.04.2023
Mesto zvýši daň za ubytovanie i nevýherné hracie prístroje
Návštevníci Partizánskeho, ktorí prespia v ubytovacích zariadeniach na území mesta, zaplatia vyššiu daň za ubytovanie. Stúpne i daň za nevýherné hracie prístroje.
viac
04.07.2023
Mesto Partizánske plánuje zabezpečiť plošné opravy komunikácií
Mesto Partizánske plánuje zabezpečiť plošné opravy vybraných komunikácií. Využije na to prostriedky z rezervného fondu i výdavky z bežného rozpočtu. Počíta s tým tretia zmena rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v utorok (27. 6.) schválili mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %