Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
30.08.2023 10:35

Regulované parkovanie PAAS spustia v septembri v ďalšej časti Petržalky


Ilustračná snímka.


Mesto Bratislava spustí koncom septembra regulované parkovanie v ďalšej časti Petržalky. Bratislavský parkovací asistent (PAAS) zavedú 25. septembra na Dvoroch V, VI a v lokalite Šustekova. Na sociálnej sieti o tom informuje bratislavský magistrát.


"Po tomto dátume bude možné v časoch regulácie v zóne parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného," upozorňuje samospráva. Spoplatnená bude v časoch od 12.00 do 24.00 h cez pracovné dni sadzbou jedno euro za hodinu, cez víkendy a sviatky bezplatne.

Spolu so zavedením regulácie v tejto časti Petržalky dôjde k zmenám časov spoplatnenia v už spustenej petržalskej zóne Dvory IV, kde bude od 25. septembra platiť rovnaký čas regulácie od 12.00 do 24.00 h. "Tento čas bol zvolený spoločne s mestskou časťou aj na základe podnetov obyvateľov, s cieľom posilniť reguláciu vo večerných hodinách a zjednotiť časy spoplatnenia v Petržalke," spresnil magistrát.

PAAS, ktorú bratislavská samospráva označuje za jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili začiatkom minulého roka v prvých troch zónach - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Neskôr pribudli postupne viaceré zóny v Ružinove a v Starom Meste zóna Hlavná stanica - Blumentál. V tomto roku pribudla zóna Centrum - Panenská v Starom Meste. Naplánované je tiež rozšírenie PAAS aj do iných bratislavských mestských častí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2016
Električková trať na Starom moste bude spustená už v piatok
Prevádzka petržalskej električkovej trate bude spustená už v piatok 8. júla.
viac
15.12.2016
Bratislava verejne prerokovala pokračovanie električkovej trate v Petržalke
Cieľom bolo prerokovanie hodnotenia správy projektu z hľadiska posudzovania vplyvu na životné prostredie.
viac
14.07.2022
Mesto otvára tri nové záchytné parkoviská, a to v Rači a Petržalke
Hlavné mesto rozširuje sieť záchytných parkovísk, teda parkovísk typu P+R, čiže Park and Ride. Najnovšie otvorilo na Komisárkach v Rači a na Jasovskej a Macharovej ulici v Petržalke.
viac
19.04.2023
V Petržalke rozšíria reguláciu parkovania, pribudnú aj nové zóny PAAS
Prísnejšie pravidlá parkovania sa na území bratislavskej Petržalky majú rozšíriť do ďalších miestnych štvrtí. Mestská časť sa chystá pokračovať v zónovaní niektorých ďalších oblastí, kde sa bude dať parkovať len na miestach vyznačených modrou farbou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %