Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.03.2024 11:02

Rokovali sme s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom


Snímka z rokovania ZMOS s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom


Na tému spolupráce medzi mestom Dunajská Streda a Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) rokovali zástupcovia ZMOS-u s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom.


„Spoločnou tímovou prácou a zásadnými zmenami po minuloročnom sneme ZMOS získal novú dynamiku a čiastočne aj zmenu obsahu a formy práce. Odbornosť, otvorenosť, participácia a snaha o budovanie platformy, ktorá, pomáha, chráni a spája, oslovuje čoraz viac obce a mestá na Slovensku. Teší ma, že postupne získavame nových členov medzi mestami ale aj obcami, a tak sa zvyšuje percento reprezentatívnosti zastúpenia miest a obcí Slovenska,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

„Dunajská Streda zvažuje, že po tom, čo k nám pristúpila Bytča či Kremnica, rozšíri rady členov ZMOS a Komory miest, ktorá po zmenách v minulom roku zažíva obrodu,“ dodal Jozef Božik. 

Na rokovaní sa v stredu 20. marca 2024 zúčastnil aj prvý podpredseda ZMOS Martin Červenka, ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková a István Pomichal, starosta Tomášova a predseda sekcie pôdohospodárstva, potravinárstva a rozvoja vidieka Rady ZMOS.

Aktuálne ZMOS združuje okrem viac 2650 obcí aj 111 miest a 27 mestských častí Bratislavy a Košíc.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2016
Komuniké zo 6. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na utorok 15. marca v poradí 6. rokovanie Predsedníctva ZMOS. V úvode rokovania si členovia predsedníctva uctili minútou ticha spomienku na pána Mariána Minaroviča.
viac
15.06.2016
Prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom 27. sneme ZMOS sa konalo v Dunajskej Strede
Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal na 14. júna 2016 v poradí siedme rokovanie Rady ZMOS, na ktorom predložil vyhodnotenie priebehu 27. snemu ZMOS. Návrh na rozpracovanie priorít schválených snemom a námetov z diskusných príspevkov predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány.
viac
08.02.2017
Zomrel Julo Lojek, náš kolega, srdcom i dušou a presvedčením verný ZMOSák
V prvých dňoch nového roka ZMOS zasiahla smutná správa o úmrtí prvého predsedu ZMOS Miloslava Hetteša. Rovnako smutná správa nás zasiahla aj 3. februára 2017, kedy nás opustil bývalý primátor Spišskej Starej Vsi Július Lojek.
viac
06.02.2018
Stretnutie primátorov a starostov s predstaviteľmi kraja v Dunajskej Strede
Župan TTSK Jozef Viskupič s vicežupanmi kraja pokračujú v sérii pracovných stretnutí s primátormi a starostami jednotlivých okresov. Po Skalici, Senici, Hlohovci a Galante sa stretnutie uskutočnilo v podkrovných priestoroch radnice v Dunajskej Strede, ktoré navrhol známy architekt Imre Makovecz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %