Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.03.2018 10:38

Rudník privíta 12. ročník výstavy Nevšedné podoby prútia


Plagát - pozvánka


Medzinárodné stretnutie košikárov, ktoré organizuje obec Rudník v okrese Myjava spoločne s Centrom tradičnej kultúry (CTK) a Česko-slovenským zväzom košikárov, sa uskutoční 17. marca.


Pravidelne sa na podujatí zúčastňujú košikári z myjavského regiónu - obcí Rudník, Stará Myjava, Vrbovce či Kostolné. „Niekoľko naozaj výborných košikárov pravidelne sa zúčastňujúcich je zo Starej Turej, ale aj Trenčína, Topoľčian, Trnavy či Veľkej Doliny z okresu Nitra,“ vymenovala miesta, odkiaľ prichádzajú na stretnutia košikári, Lívia Grznárová z CTK. Vďaka cezhraničnej spolupráci nadviazanej v roku 2009 s mestom Morkovice-Slížany a obcou Ostrata sú pravidelnými účastníkmi tohto podujatia aj košikári spoza rieky Moravy - z Morkovic, Kroměříža a Zlína.

Súčasťou stretnutia sú tvorivé dielne. Tie tvoria nosnú časť podujatia, kde košikári prezentujú svoje výrobky, používané techniky pletenia a materiály, s ktorými pracujú. „V týchto interaktívnych dielňach majú návštevníci všetkých vekových kategórií možnosť vlastnoručne si vyskúšať a naučiť sa rôzne techniky pletenia, zhotoviť výrobok a samozrejme získať rôzne informácie o tomto remesle od samotných majstrov košikárov,“ doplnila pracovníčka CTK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Tribečské múzeum pripravilo Mandaly úrody
Netradičné prezentačné podujatie Mandaly úrody pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Je spojené s tvorivou dielňou a približuje význam kultúrnych rastlín slúžiacich ako zdroj výživy ľudí a zvierat alebo surovina pre spracovateľský priemysel.
viac
14.04.2017
V Habovke sa muzikanti naučia zabudnuté melódie
Tvorivé dielne pre ľudových muzikantov z celého Slovenska s názvom Oživené melódie sa uskutočnia od 6. do 11. júna. Prihlásiť sa možno do 5. mája.
viac
05.05.2017
Červenokamenské remeselné trhy
Červenokamenské remeselné trhy sa budú po niekoľkoročnej prestávke konať v dňoch 6. – 8. mája 2017.
viac
08.07.2021
Vzdušné Zámky ponúknu deťom sériu umeleckých workshopov
Množstvo umeleckých aktivít ponúknu počas víkendu deťom v Nových Zámkoch viaceré tvorivé dielne. Tie sú súčasťou Prehliadky animovaného filmu a knižnej ilustrácie Vzdušné Zámky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %