Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.03.2023 01:30

Ružinov odstránil za posledné dva roky 360 z 399 autovrakov


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský Ružinov odstránil za posledné dva roky zo svojich ulíc 360 z 399 autovrakov. Je to 90 percent všetkých dlhodobo odstavených vozidiel na komunikáciách v správe mestskej časti.


Najviac takýchto áut je nahlasovaných na Štrkovci, Trávnikoch a Trnávke. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

"Najviac odťahov sa robí na Trnávke a Štrkovci, výzvy najlepšie zaberajú na Trávnikoch," približuje samospráva.

Za ďalší zaujímavý fakt, ktorý vyplynul z porovnania, považuje aj vplyv zavedenia parkovacej politiky. Poukazuje na to, že hoci počty vrakov v Starom Ružinove, na Nivách a v Ružovej doline klesli na minimum, celkové množstvo v rámci mestskej časti sa nezmenilo. "Je zrejmé, že niektorí majitelia ich len presunuli o niekoľko ulíc ďalej, teda do iného obvodu alebo mestskej časti," podotýka samospráva.

Mestská časť môže riešiť odťahy len na komunikáciách, ktoré má v správe. V prípade, že ide o komunikáciu hlavného mesta, rieši to bratislavský magistrát. Treba ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovej adresy info@bratislava.sk. Ak je to súkromný pozemok, respektíve pozemok, ktorý patrí inej inštitúcii, zodpovednosť za riešenie danej veci má jeho majiteľ. "Neplatí teda často rozšírený názor, že miestny úrad musí vyriešiť všetko, čo sa deje na území mestskej časti," odkazuje samospráva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2017
Hlavné mesto začalo s opravami komunikácií vo Vrakuni
Hlavné mesto pokračuje v opravách ciest a zlepšovaní kvality života obyvateľov v Bratislave.
viac
17.10.2017
Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom
Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.
viac
10.05.2021
Miestny úrad v Ružinove bude mať nové klientske centrum
Miestny úrad v bratislavskom Ružinove bude mať nové centrum služieb občanom. Rekonštrukcia priestorov prichádza po takmer troch desaťročiach a podľa mestskej časti už bola nevyhnutná.
viac
06.10.2022
Ružinov získa do správy komunikácie a pozemky vo Vlčom hrdle
Bratislavský Ružinov získa do svojej správy komunikácie, pozemky a zeleň vo Vlčom hrdle, ktoré vlastní spoločnosť Slovnaft. Stať by sa tak malo na jar budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %