Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.04.2022 12:35

Ružinov plánuje tento rok otvoriť tri nové škôlky


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský Ružinov plánuje tento rok otvoriť tri nové materské školy (MŠ), dve z nich by mali vzniknúť v developerských projektoch.


Aj keď mestská časť vyrokuje polovičnú zľavu na kúpu priestorov, musí ísť cez verejnú obchodnú súťaž. Do jednej z nich je možné prihlasovať sa ešte týždeň. Súťažné návrhy je možné posielať do 21. apríla.

Podľa starostu Ružinova Martina Chrena sa minulý rok nepodarilo do miestnych škôlok umiestniť 150 detí starších ako tri roky. "Tento rok plánujeme otvoriť tri nové škôlky, ktoré by tento deficit mali dobehnúť. Ale uvidíme, koľko detí sa zasa narodilo," povedal Chren.

Okrem toho, že mestská časť prerába knižnicu, dva priestory kupuje aj od developerov, s ktorými rokovala o zľave za priestory. "Rokovali sme o tom, že nám musia dať aspoň polovičnú zľavu, teda predať nám to za polovicu nákladov, ktoré vynaložili na ich výstavbu," priblížil Chren. Podotkol, že aj v prípade takejto zľavy musí ísť samospráva verejnou súťažou. Aktuálne sa to týka najmä lokality Trnávka. "Vieme o jednom priestore, ale budeme radi, ak sa nám ich ponúkne aj viac," dodal Chren.

Verejná obchodná súťaž sa týka návrhov na kúpu existujúceho nebytového priestoru/nehnuteľnosti s výmerou minimálne 650 štvorcových metrov, ktorý bol právoplatne skolaudovaný na prevádzku materskej školy. Bližšie informácie sú zverejnené na webe mestskej časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2017
Aj rok 2018 bude patriť obnove materských škôl
Za dva roky investovala Banská Bystrica do obnovy materských škôl (MŠ) z vlastných zdrojov takmer 1 000 000 eur. V závere minulého roka zároveň uspela v troch projektoch za 2 760 000 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
08.10.2018
MV SR vyhlási výzvu pre obce s rómskymi komunitami na výstavbu škôlok
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo 25 miliónov eur na výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl v obciach s rómskymi komunitami, aby navýšili kapacity pre prijatie ďalších detí v predškolskom veku. Rezort vnútra o tom informoval na svojom webe.
viac
14.05.2020
Pri otváraní škôl musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká
Pri otváraní škôlok a škôl sa musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká. Diskusie s tímom epidemiológov a odborníkmi v tejto súvislosti naďalej pokračujú, uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %