Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.09.2016 10:40

Ružinov ušetril v elektronických aukciách, opraví tak ďalšiu cestu


Ilustračná snímka: (int.).


Bratislavskému Ružinovu sa pri tohtoročných elektronických aukciách na kompletné rekonštrukcie chodníkov a ciest podarilo ušetriť viac ako 90 000 eur.


Ušetrené peniaze plánuje mestská časť použiť na opravu ďalšej komunikácie, a to Pavlovovej ulice v lokalite Nivy. Informovala o tom hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.       

Práce by podľa nej mali byť pre dopravné obmedzenia rozdelené na dve etapy. Najprv by nový povrch mal pribudnúť v úseku medzi Velehradskou a Kulíškovou ulicou, následne sa obnoví úsek medzi Velehradskou a Páričkovou ulicou. Samosprávu by mala táto rekonštrukcia vyjsť na takmer 89 000 eur.      

Počas leta sa mestskej časti podarilo kompletne zrekonštruovať povrch na štyroch cestách, v jednom križovatkovom priestore a na troch chodníkoch. "Vozovku ako zo škatuľky tak už má Kľukatá ulica, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, kde došlo aj k odvodneniu uličnými vpustami," doplnila Šebová. Nový povrch má križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici, časť vozovky na Sputnikovej ulici, časť komunikácie a chodníka na Banšelovej ulici. Okrem toho je zrekonštruovaný chodník na Ribayovej a Stachanovskej ulici, v úseku od Kladnianskej po Kľukatú ulicu.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2018
Hlavné mesto opraví v roku 2018 celkovo 100 km jazdných pruhov
Mojou víziou je do roku 2021 opraviť všetky hlavné ťahy v Bratislave,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
12.04.2018
Hlavné mesto začína po zime opravovať prvé úseky ciest v Bratislave
Bajkalská a Dolnozemská sú prvé dva úseky, ktoré začína opravovať hlavné mesto. Z harmonogramu opráv na rok 2018 ide o dva najdlhšie úseky. Dolnozemskú v úseku od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, a to všetky jazdné pruhy v oboch smeroch začalo mesto opravovať 3. apríla.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
15.04.2021
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %