Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.05.2019 08:10

Samospráva vyzýva občanov, aby sa vyjadrili k opravám ciest


Ilustračná snímka, zdroj: Hviezdoslavov


Samospráva Hviezdoslavova v Dunajskostredskom okrese vyzýva obyvateľov, aby sa vyjadrili k opravám miestnych komunikácií v obci a participovali tak na veciach verejných.


Ako uviedol starosta Hviezdoslavova Marek Lackovič, obec má veľký záujem venovať sa v nasledujúcom období potrebnej sanácii či rekonštrukcii ciest, z ktorých mnohé sú čoraz v horšom technickom stave. „Ide najmä o výtlky, výmoly, drobenie materiálu a iné defekty a poškodenia. Preto vznikol Akčný zoznam komunikácií vyžadujúcich rekonštrukciu, v ktorom chceme zmapovať všetky zlé úseky Hviezdoslavova a určiť ich prioritu, s akou k nim môžeme nielen v roku 2019, ale i nasledujúcich rokoch pristupovať,“ doplnil starosta.       

Zlý stav ciest vníma samospráva obce ako obrovské negatívum rýchlo rastúcej obce, preto ho chce riešiť systematicky a dlhodobo. Obyvatelia môžu zaslať informáciu, ktorý úsek by podľa nich nemal chýbať v pláne. Treba uviesť názov ulice či komunikácie, mieru obslužnosti (približný počet obyvateľov) a veľkosť úseku (dĺžku, respektíve približnú šírku v metroch). Zoznam bude zverejnený na webstránke obce, priebežne ho bude možné dopĺňať.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2021
Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené
Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.
viac
12.03.2021
Názov pre novú cyklolávku navrhnú obyvatelia
Mesto Nitra spustilo v piatok výzvu, ktorej výsledkom by mali byť návrhy na pomenovanie novej cyklolávky spájajúcej Wilsonovo nábrežie s Nábrežím mládeže v Nitre.
viac
20.05.2021
Záujem o otvorené vládnutie a veci verejné medzi občanmi rastie
Mesto Banská Bystrica sa ešte v minulom roku zapojilo do programu Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership Local, tzv. OGP Local 2020) spolu s organizáciami – Interaktívnou školou urbanizmu a územného plánovania a organizáciou Dialogue Centre.
viac
02.06.2021
Mesto Michalovce vyzýva k tvorbe pocitovej mapy
Bezpečnosť obyvateľov je jednou z najdôležitejších priorít mesta a všetci jeho obyvatelia či návštevníci by sa mali cítiť komfortne v každom kúte mesta. Vyjadrite sa k verejným priestorom v Michalovciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %