Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
24.08.2020 07:35

Schody 2020 - XXI. memoriál Vladimíra Ružičku


Snímka zo súťaže.


V sobotu (21. augusta 2020), sa uskutočnila súťaž hasičov „Memoriál Vladimíra Ružičku - Schody 2020“. Hasiči si takto pripomenuli kolegu - hasiča Mestského požiarneho zboru v Bratislave, ktorý roku 1997, vo veku 30 rokov, zahynul pri výkone povolania.


Už 21. ročník zorganizovali hasiči z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy v spolupráci s ich športovým klubom. Tento rok prvýkrát súťažiaci zdolali takmer dve desiatky poschodí v budove INCHEBY.

„Táto súťaž je prezentáciou nielen fyzickej kondície, sily a pevnej vôle našich hasičov, ale predovšetkým ukážkou kolegiality, spolupatričnosti a vzájomnej dôvery, čo patrí medzi ich nevyhnutnú výbavu. Pre nás je ubezpečením, že sme v dobrých rukách,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Prihlásilo sa 43 dvojíc, medzi nimi 6 žien v zmiešaných dvojiciach a nechýbali ani hasiči z Čiech a Maďarska. Družstvá zdolali 18. nadzemných podlaží v 18 kg výstroji. Takú váhu má zásahový kabát, nohavice s vložkami, zásahová obuv a rukavice, hasičská prilba a autonómny dýchací prístroj s maskou. Rozhodujúci bol čas druhého z dvojice a rozdiel medzi nimi nesmel byť väčší ako dĺžka jedného schodišťového ramena. Tohtoročný víťaz, dobrovoľný hasič, zvládol túto výzvu za 2 min. a 36 sekúnd.

Víťazi si odnášajú pamätné poháre, vecné ceny a diplomy za účasť. Ale odmenou každého súťažiaceho je samotné dosiahnutie cieľa, čo je aj previerkou vlastných limitov a prekonaním seba samého.

Autor: (KMV MVSR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
09.12.2020
Dva slovenské projekty získali ocenenie v rámci celoeurópskej súťaže
Dva slovenské projekty získali ocenenie v rámci celoeurópskej súťaže Innovation in Politics Awards.
viac
08.02.2022
Vyhlásili súťaž na výstavbu nájomných bytov na Muchovom námestí
Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke má pribudnúť 103 mestských nájomných bytov. Na ich výstavbu vyhlásila spoločnosť Metro Bratislava, kde je väčšinovým akcionárom hlavné mesto, tender za 8,8 milióna eur bez DPH. Ponuky by sa mali otvárať 4. marca.
viac
19.08.2023
Hasiči súťažili v behu po schodoch, prihlásilo sa 51 tímov
Dvojčlenné tímy hasičov z celého Slovenska i zahraničia si v piatok merali sily v behu po schodoch. Do 24. ročníka súťaže Memoriál Schody 2023 sa prihlásilo 51 dvojíc. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %