Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.08.2023 04:15

Stráňanský most opravia za 1,4 milióna eur, počas prác ho uzavrú


Snímka zdroj: (kosiceonline.sk).


Stráňanský most cez rieku Laborec na Partizánskej ulici v Michalovciach zrekonštruujú približne za 1,4 milióna eur. Most bude počas opravy úplne uzavretý. S prácami by sa malo začať v priebehu septembra a trvať majú osem mesiacov. Z radnice to uviedla Marcela Andréová.


Uzávera mosta je naplánovaná od existujúcej svetelne riadenej križovatky A. Sládkoviča po križovatku s Ulicou školskou. Obchádzková trasa povedie v smere centrum - Stráňany cez Ulicu Andreja Sládkoviča - Viniansku cestu - Partizánsku ulicu - Ulicu nad Laborcom. Počas prác bude z mostného objektu vylúčená a presmerovaná aj verejná doprava. Samospráva aj vzhľadom na to, že ide o frekventovanú križovatku, občanov a vodičov žiada o trpezlivosť. Pripomína, že rekonštrukcia mosta je otázkou bezpečnosti.

"Plánované rekonštrukčné práce zahŕňajú kompletnú výmenu nosníkov, vybudovanie nových úložných prahov, záverných múrikov, dobudovanie krídel a vybudovanie prechodových oblastí. Ostávajúce časti medziľahlých pilierov tvorené kamenným obkladom budú nanovo preškárované. Zostávajúce časti spodnej stavby opôr budú obetónované novou vrstvou betónu," spresnila. Okrem iného pribudnú napríklad aj nové chodníkové rímsy, zábradlie či stĺpy verejného osvetlenia. Podľa Andréovej sa priestorové usporiadanie mosta po rekonštrukcii nezmení.

Stráňanský most bol postavený v 60. rokoch. Kontrola jeho stavebno-technického stavu pred dvomi rokmi ukázala, že je v zlom technickom stave. Boli zistené poškodenia, ktoré sú typické pre mosty typu Vlošák. Bol konštatovaný napríklad trvalý priehyb mostného objektu, poklesnutie vozovky, zatekanie, trhliny na nosnej konštrukcii či korózia betónu a výstuže. Dopravu preto obmedzili a chodcov nasmerovali na lávku pre peších.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2021
Most v Podvaží bude pre rekonštrukciu uzatvorený
K úplnému uzatvoreniu cestného mosta ponad inundačný kanál Váhu na ceste II/507 v považskobystrickej mestskej časti Podvažie dôjde po veľkonočných sviatkoch, a to na obdobie 6 mesiacov. Obchádzkové trasy vedú po cestách II/517, I/61 a I/10, vyznačené budú dočasným dopravným značením.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
19.04.2022
Rekonštrukcia mosta v Michalovciach si vyžiada dopravné obmedzenia
Rekonštrukcia mosta M1608 cez rieku Laborec na Vinianskej ceste v Michalovciach, s ktorou chce Košický samosprávny kraj (KSK) začať v stredu (20. 4.), si vyžiada dopravné obmedzenia.
viac
21.07.2022
Rekonštrukcia mosta v Gelnici ide podľa harmonogramu, rokujú o zvýšení ceny
Práce na rekonštrukcii takzvaného horného mosta cez rieku Hnilec v Gelnici pokračujú podľa harmonogramu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %