Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.02.2023 03:20

Tribečské múzeum vyhlásilo výtvarnú súťaž s veľkonočnou tematikou


Ilustračná snímka.


Tribečské múzeum v Topoľčanoch vyhlásilo výtvarnú súťaž Krása veľkonočnej pohľadnice. Určená je pre deti materských škôl, žiakov prvého stupňa základných škôl a žiakov špeciálnych základných škôl v okrese Topoľčany.


Prihlášku do súťaže je potrebné zaslať do 13. marca, súťažné práce do 29. marca. Hodnotenie súťaže sa uskutoční 3. apríla, práce budú vystavené v priestoroch Tribečského múzea, informovalo múzeum.

Zámerom podujatia je prezentácia a konfrontácia najlepších žiackych prác, spoznanie súčasného stavu, úrovne a možností výtvarného cítenia žiakov, ale aj zvýšenie záujmu žiakov o výtvarné umenie a získavanie výtvarných zručností. Múzeum chce týmto spôsobom zároveň prispieť k rozširovaniu vedomostí o veľkonočných zvykoch a symboloch.

Súťaž je určená len pre jednotlivcov, maximálny počet prác z jednej triedy je päť. Práce budú zaradené do troch súťažných kategórií, materské školy, prvý stupeň základných škôl a špeciálne základné školy. Súťažné práce vyhodnotí trojčlenná komisia, ktorá bude hodnotiť výtvarné stvárnenie danej témy a techniku kreslenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2018
Tribečské múzeum pripravilo prázdninové Leto v múzeu
Tribečské múzeum v Topoľčanoch pripravilo pre kolektívy detí, ale aj individuálnych detských návštevníkov, pokračovanie prázdninového podujatia Leto v múzeu VI. Podujatie Naprieč časom bude denne sprístupnené počas letných prázdnin do 31. augusta v priestoroch múzea.
viac
31.05.2019
Tribečské múzeum približuje problematiku národných parkov i CHKO
Tribečské múzeum v Topoľčanoch približuje problematiku veľkoplošných chránených území - národných parkov Slovenska, chránenej krajinnej oblasti okresu Topoľčany a maloplošných chránených území okresu Topoľčany. Podujatie je určené pre deti materských a žiakov základných škôl.
viac
24.01.2020
Tribečské múzeum predstavuje vodu ako nenahraditeľný priestor pre život
Sladkovodné biotopy ako miesta so širokou škálou rozličných druhov rastlín a živočíchov, ktoré oživujú a spestrujú horské, podhorské i nížinné oblasti, predstavuje prvá tohtoročná výstava v Tribečskom múzeu v Topoľčanoch.
viac
22.01.2024
Tribečské múzeum predstavuje deťom využitie liečivých rastlín
Tematiku rastlín s liečivými účinkami približuje podujatie Čaro byliniek v zime. V spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom ho vo svojich priestoroch pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %