Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
21.12.2016 02:27

Trstená si bude nového primátora voliť 8. apríla, voľby budú aj inde


Ilustračná snímka: (tasr).


Trstená si bude nového primátora voliť v sobotu 8. apríla 2017. Spolu s ňou bude starostov a miestnych poslancov vyberať ďalších vyše 20 obcí.


Termín doplňujúcich volieb určil predseda Národnej rady SR Andrej Danko, zverejnený je na webe ministerstva vnútra.       

Trstená prišla o primátora po tom, ako Jurajovi Bernaťákovi zanikol mandát, keďže ho odsúdili za vydieranie a zneužitie právomoci verejného činiteľa. Krajský súd v Žiline po sérii pojednávaní potvrdil Bernaťákovi štvorročný trest odňatia slobody. Hornooravské mesto vedie Magdaléna Zmarzláková.       

Starostov si majú vyberať obce Trstice, Polianka, Dolné Semerovce, Stráne pod Tatrami, Vislanka, Vyškovce, Štefurov, Gemerská Panica a Opátka.       

Miestnych poslancov majú voliť obce Jakubov, Dlhá, Veľká Čausa, Jabloňovce, Lietava, Sihla, Orovnica, Jalová, Parihuzovce, Klin nad Bodrogom, Plavecký Mikuláš, Uhrovské Podhradie, Dolné Lefantovce, Nemečky a Bobrovček.       

V obciach Ondavka a Ardanovce si majú ľudia voliť starostu aj miestnych poslancov. Ondavka má dlhodobo problém obsadiť tieto funkcie, keďže chýbajú kandidáti.       

Kandidáti môžu podávať kandidačné listiny do 12. februára 2017. Oficiálna predvolebná kampaň sa začne 23. marca a skončí sa moratóriom 6. apríla. Volebné miestnosti sa otvoria v sobotu 8. apríla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
"Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016" a "Primátor/Starosta Slovenska 2016"
Blahoželáme víťazom a ďakujeme každému, kto sa zapojil do súťaží! Ďakujeme všetkým hlasujúcim i návštevníkom portálu za všetky hlasy pre mestá a obce, podporné odkazy pre primátorov a starostov.
viac
09.11.2017
NAJ mestom Slovenska sa stal Liptovský Mikuláš, NAJ obcou je Halič
NAJ mestom Slovenska je Liptovský Mikuláš, obcou Halič v okrese Lučenec. Primátorom Slovenska sa stal Jozef Trstenský z Nového Mesta nad Váhom a starostom Michal Kotrady zo Smižian v okrese Spišská Nová Ves.
viac
17.10.2019
Doplňujúce voľby starostov a poslancov sa 4. apríla 2020 budú týkať 14 obcí
Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa uskutočnia v sobotu 4. apríla 2020. Vyplýva to z rozhodnutia predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS), ktoré je zverejnené na portáli právnych predpisov.
viac
15.05.2021
V sobotu si v 30 obciach volia starostu či poslancov
Dnes si v 30 obciach volia starostu či poslancov. Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sprevádzajú protiepidemické opatrenia. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %