Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
14.09.2022 08:25

TTSK postavil most medzi Rakovicami a Veselým


Snímka zdroj: (trnava-vuc.sk).


Cesta druhej triedy medzi obcami Rakovice a Veselé v okrese Piešťany bola opätovne sprejazdnená, zatiaľ v jednom pruhu. V rámci projektu financovaného Trnavským samosprávnym krajom (TTSK) bol most postavený nanovo. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


"Začiatku rekonštrukcie mosta predchádzala koordinácia samosprávneho kraja so starostami dotknutých obcí a zástupcami významného zamestnávateľa v regióne Plantex Veselé. V polovici júla sme deklarovali, že do dvoch mesiacov bude most opätovne sprejazdnený. Tento verejný sľub sme splnili. Zhotoviteľ skrátil trvanie prác na nevyhnutný čas, hoci mu rekonštrukciu sťažovali inžinierske siete, ktoré sú vedené v tesnej blízkosti mosta," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Most je nateraz sprejazdnený v jednom jazdnom pruhu. Dočasné dopravné značenie určuje prednosť v jazde. V závislosti od počasia budú v najbližších dňoch zrealizované aj zvyšné práce. Po ich dokončení bude most sprejazdnený v oboch smeroch.

Prímestské autobusové linky prechádzajúce cez obce Veselé a Rakovice smerom na Trnavu, Vrbové aj Piešťany premávajú už podľa štandardných cestovných poriadkov platných pred uzávierkou mosta.

Rekonštrukciu mosta realizovala pre Správu a údržbu ciest Trnavského samosprávneho kraja (SÚC TTSK) spoločnosť Colas Slovakia. Z verejného obstarávania vyšla cena prác vo výške 266 000 eur.

"Cieľom bola realizácia kompletne novej konštrukcie mosta vrátane príslušenstva, čím sa zvýšila bezpečnosť premávky a predĺži sa životnosť mosta. Jeho pôvodná konštrukcia bola kompletne rozobratá a na jej mieste boli vybetónované nové základy. Most dostal aj nový systém odvodňovania a izolácie, vďaka čomu sa eliminuje príčina možného poškodenia mostného zvršku v budúcnosti," doplnil Viskupič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2019
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch
Trnavský župan Jozef Viskupič odovzdal Krajinský most v Piešťanoch spoločnosti, ktorá bude realizovať jeho rekonštrukciu. Dôvodom rekonštrukcie mosta sú poruchy na jeho spodnej časti a súčasťou opráv bude aj modernizácia úseku cesty Banka, ktorá je značne poškodená.
viac
25.04.2020
Cyklozdruženia považujú momentálne Krajinský most za nebezpečný
So žiadosťou o dočasné zníženie rýchlosti na Krajinskom moste v Piešťanoch sa v otvorenom liste na Trnavský samosprávny kraj (TTSK) i mesto Piešťany obrátili zástupcovia občianskych cyklozdružení.
viac
18.10.2022
KSK dokončil rekonštrukciu mostov pri jazere Úhorná v okrese Gelnica
Košický samosprávny kraj (KSK) v uplynulých týždňoch ukončil rekonštrukciu mosta pred obcou Úhorná ako aj pri jazere Úhorná v okrese Gelnica. Práce na oboch stavbách stáli dokopy 460 000 eur.
viac
28.06.2023
Kraj dokončil rekonštrukciu mosta v Horných Orešanoch
Komplexnú modernizáciu mosta cez potok Parná na ceste II/502 v obci Horné Orešany dokončil Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %