Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.10.2022 02:25

TTSK predstavil trasovanie cyklotrasy úseku medzi Bolerázom a Smolenicami


Snímka zdroj: (TTSK).


Cykloturistické spojenie medzi Trnavou a Smolenicami, ktoré spojí Trnavu s Malými Karpatmi, sa bude skladať z viacerých úsekov. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).


Trasovanie 11-kilometrového úseku medzi obcami Boleráz a Smolenice bolo ukončené a samosprávny kraj naň vypracuje ďalší stupeň projektovej dokumentácie. "Spojenie Trnavy a Malých Karpát bezpečnou a komfortnou cyklotrasou chýba. Je veľmi žiadané, najmä preto sme sa rozhodli realizovať jej veľkú časť. Spomedzi troch návrhov sme v spolupráci s obcami Boleráz, Smolenice a štátnym podnikom Lesy SR vybrali trasovanie úseku medzi miestnou časťou obce Boleráz Klčovanmi a Smolenicami. Budú sa naň dať napojiť ďalšie cyklotrasy do priľahlých obcí," uviedla cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová.

Ako doplnila, TTSK teraz vypracuje projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie. "Trasa v jemne zvlnenom teréne má potenciál slúžiť primárne na cykloturistiku. To znamená, že jej povrch nemusí byť tvorený len asfaltom, ale aj iným druhom materiálu," doplnila Szokolová.

Výstavbu úseku cyklotrasy medzi miestnou časťou Trnavy Štrky a Bohdanovcami nad Trnavou má na starosti mesto Trnava. Nadväzujúcu 6,2-kilometra dlhú časť medzi Bohdanovcami nad Trnavou a Špačincami zrealizuje Združenie obcí mestskej oblasti Trnava, a to aj s finančnou podporou samosprávneho kraja vo výške 68 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2021
Archeologické nálezisko pre vykrádačov utajujú
Doteraz neznámu archeologickú lokalitu, ktorú ešte nestihli zdevastovať vykrádači archeologického dedičstva, tzv. detektoristi, objavili pred časom v Malých Karpatoch v Trnavskom kraji.
viac
04.09.2021
Výletný cyklovlak odvezie turistov z Bratislavy do Malých Karpát
Projekt Výletný cyklovlak je ďalšou z cyklonoviniek, ktoré v tomto roku pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Nadväzuje na prázdninové jazdy Výletného vlaku Pálffy, vyštartuje z Bratislavy cez Pezinok, Trnavu až do Smoleníc v sobotu 4. septembra a potom 11. septembra.
viac
10.03.2023
Útulňa Jozefa Maka v Malých Karpatoch už čoskoro začne slúžiť turistom
Už onedlho začne slúžiť diaľkovým turistom v Malých Karpatoch v lokalite Mihalinová pri obci Dobrá Voda nová moderná turistická útulňa Jozefa Maka.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %