Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
05.01.2024 01:05

TTSK tretíkrát otvára pre vysokoškolákov stážový program Mladí na úrade


Ilustračný výrez plagátu


Tretí ročník plateného stážového a mentoringového programu Mladí na úrade otvára pre študentov univerzít a vysokých škôl Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Zámerom je pokračovať v ich zapájaní do verejného diania a vo vytváraní príležitostí na získanie praxe už počas štúdia.


Prihlásiť sa do trainee programu, ktorý bude trvať takmer celý rok 2024, je možné do 12. januára, informoval o tom odbor komunikácie TTSK.         

Počas trvania programu si budú môcť stážisti vyskúšať prácu na odbore školstva, komunikácie, dopravnej politiky, oddelení nakladania s majetkom a na organizačnom oddelení. Program je otvorený pre držiteľov štatútu študenta dennej formy vysokoškolského štúdia okrem končiacich ročníkov. V nedávno ukončenom druhom ročníku ho absolvovalo sedem študentiek, ktoré naberali pracovné skúsenosti na odboroch a oddeleniach úradu v oblasti verejných politík, financií, ľudských zdrojov, práva a sťažností, prevádzky úradu, nakladania s majetkom, ale aj na odbore komunikácie.         

Vďaka trainee programu sa študentov podarilo zapojiť do verejného diania, spoznali aktivity a fungovanie úradu krajskej samosprávy, pričom sa každému z nich venovali ich mentori. V závere im na slávnostnom ceremoniáli odovzdali certifikáty o absolvovaní výcvikového programu.         

Úrad TTSK študentom ponúka finančnú motiváciu, maximálny odpracovaný čas za týždeň je 20 hodín.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Otvorenie letnej turistickej sezóny bude trvať desať dní
Letná turistická sezóna sa pomaly začína už aj vo Vysokých Tatrách. Séria podujatí pri tejto príležitosti odštartuje symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 10. júna a vyvrcholí športovou akciou Tatry Running Tour počas troch dní 17. – 19. júna.
viac
13.04.2017
Otváracia slávnosť na hrade
Na Nitrianskom hrade sa 21. apríla uskutoční otváracia slávnosť. Tá sa koná pri príležitosti ukončenia riešenia projektu s názvom „Zlepšenie turistickej infraštruktúry sprístupnenia národnej kultúrnej pamiatky – Nitra hrad – vrátane jeho častí“.
viac
15.11.2018
Trnavská župa pripravila stážový program pre vysokoškolákov
Trnavská župa spustila začiatkom novembra vysokoškolský stážový program. Jeho ambíciou je priblížiť študentom kompetencie samosprávnych krajov a ich teoretické poznatky doplniť praktickými skúsenosťami.
viac
28.01.2019
Úrad vlády SR: Tretia výzva v Dunajskom nadnárodnom programe oficiálne otvorená
Spoločný sekretariát programu Interreg - Dunajský nadnárodný program vyhlásil dnes, v pondelok 28. januára 2019 3. výzvu na predkladanie návrhov na projekty. Výzva bude otvorená do 8. marca 2019 do 14:00 hodiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %