Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
18.04.2023 11:40

TTSK začal poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti


Ilustračná snímka.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Služby sú určené čiastočne alebo úplne imobilným pacientom, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť a nemôžu sa samostatne dostaviť na ošetrenie alebo rehabilitáciu. Záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke.

"V októbri minulého roka sa samosprávny kraj opätovne stal poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, a to vďaka otvoreniu zdravotníckeho strediska na Študentskej ulici v Trnave. Postupne rozširujeme ponuku týchto služieb. Okrem ambulancie všeobecného lekára pre dospelých a kardiológie sme začali poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je určená pre chronicky chorých pacientov, ale aj pacientom pri náhlych či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ktoré vyžadujú následnú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Domáca ošetrovateľská a rehabilitačná starostlivosť sa poskytuje na návrh lekára. Ak pacient spĺňa kritériá, môže o ošetrenie požiadať cez kontaktný formulár na www.zdravazupa.sk. "Ambíciou je, aby sa starostlivosť o doliečovaných, chronicky ťažko chorých a zomierajúcich pacientov stala dostupnejšou. V tejto oblasti napredujeme a môžeme poskytovať aj tento typ ošetrovateľskej starostlivosti. Pomôžeme tak chorým, ako aj ich príbuzným," uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK Lucia Šmidovičová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2019
Trnavská župa otvorí svoj úrad pre verejnosť
Trnavský samosprávny kraj pripravil pre verejnosť deň otvorených dverí (DOD). Po mimoriadne úspešnom minuloročnom, historicky prvom, DOD župa pripravila bohatý program dospelých a deti. DOD sa uskutoční 5. októbra 2019 o 9.00-14.00 hod. na Úrade TTSK v Trnave.
viac
14.11.2020
Župa prináša užitočný sumár informácií o chorobe Covid-19 v tlačenej podobe
Obyvatelia trnavskej župy si v týchto dňoch nájdu v poštových schránkach tlačový materiál „Zdravá župa,“ bohatý na informácie a praktické rady ako zvládnuť pandémiu ochorenia Covid-19 vo fyzickom i duševnom zdraví.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
02.12.2022
Detská pohotovosť v Trnave zostáva, jej prevádzku preberá kraj
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa stal prevádzkovateľom ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave. Detská pohotovosť bude aj po 1. decembri fungovať na Starohájskej 1, je určená pacientom zo spádových oblastí Trnava a Hlohovec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %