Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
21.07.2020 11:25

UCM pripravila pre deti letnú mediálnu školu


Ilustračná snímka: (tasr).


Letná mediálna škola je súčasťou denného tábora, ktorý sa uskutoční na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave od 27. do 31. júla.


Jej cieľom je deťom do 14 rokov priblížiť fungovanie médií a naučiť ich, ako sa vytvárajú mediálne obsahy. Program je, ako uviedla za organizátorov Slávka Grácová, pripravený hravou formou a doplnený o športové aktivity.

„Prevedieme ich svetom printových médií, rozhlasového a televízneho vysielania. Pokúsime sa naučiť deti základy tvorby príspevkov, fotografovania, ale aj strihu zvuku a videa,” vysvetlila Grácová. Budú sa podieľať na príprave a nahrávaní rozhlasovej rozprávky, televízneho spravodajstva či vlastného videoklipu. Zoznámia sa aj s tvorbou novín, prípravou reportáže a naučia sa, ako správne fotografovať mobilným telefónom na sociálne siete. Výstupy, ktoré počas celého týždňa vytvoria, predstavia posledný deň rodičom.

„Nielen dospelí, ale aj deti, prichádzajú denne do kontaktu s médiami. Okrem nich množstvo informácií získavajú z internetu a sociálnych sietí. Je dôležité, aby mediálne obsahy neprijímali len pasívne, ale aby spoznali aj základné zásady ich tvorby a porozumeli zdrojom informácií,” zdôraznila dekanka fakulty Ľudmila Čábyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Záujemcovia o inkluzívne vzdelávanie sa môžu prihlásiť do Školy inkluzionistov
Nadácia pre deti Slovenska spustila prihlasovanie sa do nového ročníka grantovo-vzdelávacieho projektu Škola inkluzionistov. K 40 školám na ceste k inklúzii sa môže pripojiť ďalších 20 priaznivcov inkluzívneho vzdelávania.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
27.07.2020
Letná škola Teach for Slovakia je súčasťou prípravy nových účastníkov programu
Letná škola Teach for Slovakia, ktorá trvá do 31. júla, je súčasťou šesťtýždňovej prípravy nových účastníkov programu s rovnakým názvom. Podujatia sa tento rok zúčastňuje viac ako sto detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried.
viac
28.05.2021
Vzniká pilotný ročník grantového programu Naša inkluzívna škola
Na Slovensku vzniká nový pilotný ročník grantového programu Naša inkluzívna škola. Jeho cieľom je podpora inluzívneho vzdelávania a transformácia základných škôl na komplexné inkluzívne školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %