Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.07.2020 09:40

Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny


Zariadenie lesnej pedagogiky v Mlynici.


Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.


Zážitkové programy sa viažu na spoznávanie a objavovanie prírody, na pohybové aktivity, rozvoj umeleckých a manuálnych zručností, na prepájanie prírody, hudby, spevu či matematiky.

„Je to pekná príležitosť obohatenia cestovného ruchu vo Vysokých Tatrách. Rodiny s deťmi môžu absolvovať túru v Tatrách a okrem toho si dovolenku spestriť aj tým, že prídu k nám na zážitkový program. Budú rovnako v lese, na vychádzke, ale popri tom sa aj niečo nové dozvedia a môžu si odniesť nejaký suvenír, ktorý si samy vyrobia,“ uviedla manažérka Zariadenia lesnej pedagogiky Marcela Nováková.

Všetky zážitkové programy v trvaní 90 minút sa uskutočnia v prírode – v lese, na lúke či pri rybníku. Programy budú realizované v malých skupinkách, maximálne dvanásť členov a pod vedením odborných lektorov. V prípade nepriaznivého počasia sa premiestnia do interiéru budov Zariadenia lesnej pedagogiky.

„Myslím si, že v súčasnosti sa ľudia oddelili od prírody, aj deti a ich rodičia, a tým pádom je to pre nich väčší zážitok. Deti veľmi baví objavovať les, zisťovať, akú stopu zanechalo v lese zvieratko, alebo keď vidia nejaké hniezdo či dutinu po ďatľovi, tak sú z toho doslova až fascinované, čo všetko môžu vidieť a zažiť naživo v lese,“ opísala lektorka zážitkových a environmentálnych programov pre verejnosť Mária Sendecká.

Okrem letných programov budú v Zariadení lesnej pedagogiky organizovať aj denné letné tábory opäť tematicky zamerané. „Tábor lesné dobrodružstvá, Farby a zvuky lesa, Lesné tajomstvá pre najmenších, Hlina a hravá angličtina alebo Hurááá na kone,“ priblížila Nováková.

Projekt Krásne Sady vznikol pred piatimi rokmi. Ide o ekologickú lokalitu určenú na bývanie, vzdelávanie a služby cestovného ruchu. V jej srdci sa nachádza vzdelávací areál lesnej pedagogiky. „Máme tu materskú škôlku, ktorá je zameraná na takéto zážitkové lesné vzdelávanie, potom tu pracujeme s malotriedkou, čiže s deťmi z prvého stupňa, a v lete otvárame programy pre širokú verejnosť. Celý areál Zariadenia lesnej pedagogiky má viac ako 16 000 metrov štvorcových a k tomu je priľahlý les, ktorý má okolo 40 000 metrov štvorcových, ktorý môžeme využívať na vzdelávacie aktivity aj na tieto zážitkové programy. Odhadujeme, že denne k nám môže prísť na programy asi 300 osôb,“ dodala manažérka zariadenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2020
Bezplatné letné IT tábory pre deti II. stupňa ZŠ
Počas prázdnin sa deti môžu stať konštruktérmi robotov, ale aj výskumníkmi počasia pri dobrovoľnom rozvíjaní zručností v informatike, fyzike či chémií v rámci bezplatných letných táborov realizovaných z národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
21.07.2020
UCM pripravila pre deti letnú mediálnu školu
Letná mediálna škola je súčasťou denného tábora, ktorý sa uskutoční na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave od 27. do 31. júla.
viac
01.08.2020
Centrum voľného času v Nitre pripravilo pre deti zaujímavý program
V denných letných táboroch sa počas dvoch mesiacov prázdnin vystrieda približne 260 detí, ďalších 70 trávi prázdniny v letných monotematických školách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %