Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
28.07.2020 11:45

Umelecký tábor Letavy otvorí svoj 35. ročník


Snímka zdroj: (letavy.sk).


Viacero umeleckých dielní zameraných na rôzne druhy a žánre umení prinesie aktuálny 35. ročník letného umeleckého tábora Letavy, ktorý sa 2. až 9. augusta uskutoční v rekreačnom stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese.


Ako uvádzajú organizátori, podujatie sa im podarilo pripraviť napriek pandémii nového koronavírusu.

„Letavy už dávno nie sú len letným táborom výtvarníkov. Patria k nim dielne kresby, maľby či keramiky. Medzi tradičnými dielňami je aj herecká tvorba, digitálna fotografia, hudobno-textárska či tanečná tvorba, ako aj pantomíma, literárna a bábkarská dielňa. Najväčší záujem je o tanečnú a herecko-režijnú tvorbu,“ vymenovali organizátori. Dodali, že v tomto roku nezaradili z dôvodu pandémie žiadne nové dielne.

Letavy založili v roku 1985 študenti z Banskej Bystrice ako plenér bývalých študentov školy. Postupne sa však rozrástol a podľa údajov organizátorov vznikol najväčší umelecký tábor na Slovensku aj v Európe, nielen z hľadiska počtu účastníkov, ale i množstvom ponúkaných dielní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2020
Návštevnosť rozhľadne Čerešenka stúpa
Návštevnosť rozhľadne Čerešenka stúpa, uviedol to predseda občianskeho združenia (OZ) s rovnomenným názvom Viktor Dulina.
viac
21.08.2020
Stredovek v Petržalke ukáže dobových šermiarov
Na Stredoveku v Petržalke vás prevedú obdobiami od Veľkej Moravy až po obdobie vlády Karola Róberta.
viac
22.08.2020
Otvorenie nového areálu plážového volejbalu v Prešove podporil prezident SOŠV
Loptu na exhibičný zápas v rámci prvého ročníka turnaja Beachvolley Cup 2020, ktorý sa v sobotu odohráva na novom, svojho druhu jedinom profesionálnom ihrisku plážového volejbalu v Prešove, nadhodil prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel.
viac
09.12.2023
Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia otvoria 23. decembra
Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese otvoria 23. decembra. TASR to v piatok potvrdil konateľ František Auxt s tým, že ceny lístkov na vlek tento rok nemenili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %