Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
31.10.2023 05:25

V Dubnici energeticky zhodnotia kahance z cintorínov so zvyškami vosku


Ilustračná snímka (TASR)


Pri mestských cintorínoch v Dubnici nad Váhom pribudli na jeseň žlto-oranžové odpadové nádoby. Určené sú na plastové kahance obsahujúce zvyšky vosku. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.


"Snažíme sa byť zelenou samosprávou, chceme vytvárať obyvateľom podmienky na to, aby sami pomáhali životnému prostrediu. Aj keď možno niekto mávne rukou, že jeden zhodnotený plastový kahanec svet z klimatickej krízy nevytrhne, opak je pravdou. Každý by mal začať od seba," priblížila viceprimátorka.         

Nové nádoby zostanú pri mestských cintorínoch počas celého roka. Za normálnych okolností by sviečky so zvyškami vosku skončili na skládke odpadu, využitím nových odpadových nádob sa energeticky zhodnotia.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2016
Prioritou obce je rekonštrukcia miestnych komunikácií
Obyvateľov dolnooravskej obce Párnica by najviac potešili zrekonštruované miestne komunikácie. Podľa starostky Milady Antalovej potrebujú na obnovu povrchu existujúcich ciest v dĺžke približne štyroch kilometrov takmer 900 000 eur.
viac
03.11.2017
Na Národnom cintoríne v Martine sú nové digitálne informačné tabule
Tri nové digitálne informačné tabule sprístupnili pred sviatkom Všetkých svätých na Národnom cintoríne v Martine. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.
viac
31.07.2018
Pamätník obetiam prvej svetovej vojny v Handlovej bol dhé roky zničený
Tak, aby ho široká verejnosť dobre nevidela, stojí doteraz pamätník venovaný obetiam prvej svetovej vojny v Handlovej. Jeho umiestnenie po ukončení druhej svetovej vojny si vyžiadala doba, výstavbu totiž zabezpečili Karpatskí Nemci.
viac
05.01.2024
Dubnica je ekologická, vianočné stromčeky neskončia na skládke
Mesto Dubnica nad Váhom dáva aj tentokrát do pozornosti bezplatný zber živých vianočných stromčekov, ktoré majú svoju prioritnú úlohu za sebou. Ich púť však nekončí – poputujú na biologické zhodnotenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %