Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.06.2017 11:13

V Humennom pribudli nové autobusové zastávky


Snímka zdroj: (humenne.sk).


V Humennom sa tento rok výrazne spríjemní čakanie na autobusy Mestskej hromadnej dopravy. Obyvatelia mesta žiadali radnicu, aby im postavila, resp. zrekonštruovala prístrešky hlavne v tých lokalitách, kde je ich málo alebo už neslúžia svojmu účelu.


V rámci naplánovaných investícií na tento rok sa preto osadí desať úplne nových autobusových zastávok na Dubníku, Gaštanovej ulici, Kudlovciach, na Osloboditeľov a Ševčenkovej ulici v smere do Medzilaboriec a zrekonštruuje sa jeden pôvodne plechový prístrešok pre umiestnenie detských kočiarov pri Detskej poliklinike. Tieto prístrešky osadí a zrekonštruuje za 55 998 eur spoločnosť Axor s.r.o. v spolupráci s Technickými službami Mesta Humenné. Jednotlivé zastávky sú z oceľovej pozinkovanej konštrukcie so šírkou 170 cm, výškou 2,45 m a dĺžkou od troch do štyroch metrov, s polykarbonátovou oblúkovou strechou.

Obyvatelia mesta sa do konca roka môžu tešiť aj na výstavbu ďalších piatich úplne nových zastávok a štvoricu zrekonštruovaných, ktoré zabezpečí na vlastné náklady spoločnosť Akzent BigBoard a.s. Nové prístrešky sú predbežne vytipované na Laboreckú ulicu (pri parkovisku Billa a pri križovatke s Hrnčiarskou ul.), na ulicu Osloboditeľov pri Mlyne a na Námestí slobody smerom k Sídlisku III. Na uliciach Osloboditeľov, Sninskej, Ševčenkovej a Poľnej pri Chemlone, zase spomínaná firma demontuje a vymení staré autobusové prístrešky za nové.

Cieľom humenskej samosprávy aj naďalej zostáva, aby sa do konca budúceho roka dočkali nového šatu všetky autobusové zastávky v meste. Už predtým obchodný reťazec Merkury Market nechal takisto na vlastné náklady okrem detského ihriska na Suchom jarku, vybudovať dve nové autobusové zastávky na uliciach Mierová a Suchý jarok.

Navyše v uplynulých rokoch firma euroAWK opravila a vybudovala vo svojej réžii spolu 20 zastávok, čo je jeden z najvyšších percentuálnych podielov zo všetkých slovenských miest, v ktorých sa táto spoločnosť stará o zastávky.

 

Autor: (Michaela DOCHÁNOVÁ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
V Nitre sa v apríli rozbiehajú investície za vyše štyri milióny eur
Nitrianska radnica v týchto dňoch realizuje viaceré investičné akcie v celkovej hodnote viac ako 4,4 milióna eur.
viac
02.09.2020
Partizánska samospráva pristúpila k oprave ciest na území mesta
Partizánska samospráva pristúpila k menším rekonštrukciám ciest na území mesta. Veľkoplošné opravy realizuje na šiestich vybraných uliciach, na ďalších zabezpečuje malé lokálne opravy.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
28.01.2021
Na rekonštrukciu škôl a športoviská je v rozpočte takmer 11 miliónov eur
Obdobie pandémie, keď sa žiaci vzdelávajú z domu, využíva Košický samosprávny kraj (KSK) na rekonštrukciu budov krajských stredných škôl a internátov aj výstavbu športovísk. V rozpočte na tento rok je na to vyčlenených takmer 11 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %