Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.01.2022 02:35

V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu


Ilustračná snímka: (tasr).


V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.


Podľa viceprimátora Ľuboša Triznu budú príslušníci služby dohliadať na poriadok v častiach mesta s marginalizovanými komunitami.

Doplnil, že do hliadky vyberú osem členov z rómskej komunity. "Operovať budú hlavne v Hlbokom, ale aj na Priemyselnej ulici, Vrbickej ulici, v Okoličnom a v ďalších lokalitách," uviedol Trizna.

Hliadka bude v súčinnosti so samosprávou robiť aj preventívne opatrenia na ochranu životného prostredia. Jej príslušníci budú nápomocní pri ochrane detí a mládeže pred negatívnymi vplyvmi, ochránia majetok, ale budú aj pri riadení cestnej premávky v blízkosti škôl, priblížila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Zámerom projektu je podpora komunitného rozvoja, obmedzenie protispoločenského konania a predchádzanie vzniku konfliktov. Hliadka bude mať zázemie v unimobunke v Hlbokom," dodala koordinátorka Marcela Pavkovčeková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2019
Mesto zriadilo miestnu občiansku poriadkovú službu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou zriadila miestnu občiansku poriadkovú službu. Jej členovia budú nápomocní mestskej a štátnej polícii pri dohľade nad dodržiavaním zákonov, mestských vyhlášok, verejného poriadku, nočného pokoja, a to najmä v lokalitách, kde sídli marginalizovaná rómska komunita.
viac
01.06.2023
Projekt občianskej poriadkovej služby hodnotí radnica ako úspešný
Projekt miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši sa v stredu po 15 mesiacoch skončil. Radnica ho hodnotí ako úspešný.
viac
23.01.2024
Občianska poriadková služba bude ďalej pôsobiť v L. Mikuláši aj Ružomberku
Miestna občianska poriadková služba bude v nadchádzajúcom období ďalej pôsobiť v Ružomberku aj Liptovskom Mikuláši. Informovali o tom zástupcovia oboch samospráv.
viac
01.03.2024
Poriadková služba bude pracovať v teréne do neskorého večera
Členovia miestnej občianskej poriadkovej služby v Liptovskom Mikuláši mali vo štvrtok školenie na rôzne situácie, ktoré by mohli nastať pri ich pôsobení v teréne. Venovali sa im mestskí policajti aj dobrovoľní hasiči. Od piatka (1. 3.) vyjdú v dvoch zmenách do ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %