Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
02.12.2022 02:25

V meste bude po rokoch opäť fungovať stanica charity


Ilustračná snímka: (tasr).


V Žiari nad Hronom od štvrtka po niekoľkých rokoch opäť funguje stanica charity. Samospráva ju zriadila spoločne s terénnymi sociálnymi pracovníkmi, charita s oblečením a obuvou bude určená najmä pre ľudí v hmotnej núdzi a nízkopríjmové rodiny.


Uviedla to terénna sociálna pracovníčka Martina Marťušev Selecká.

Stanica charity sa bude nachádzať v budove mestských nájomných bytov na Ulici M. Chrásteka, naposledy v meste fungovala ešte v roku 2013. Samospráva v rámci jej zriadenia poskytla priestory či poličky na uskladnenie oblečenia a obuvi, prevádzku budú zabezpečovať terénni pracovníci.

Obyvatelia v hmotnej núdzi či nízkopríjmové rodiny budú môcť stanicu charity navštíviť každý pracovný deň do 9.00 h a nahlásiť terénnym pracovníkom svoje požiadavky. Výdaj oblečenia a obuvi sa bude uskutočňovať raz týždenne, a to vo štvrtok od 13.00 do 15.00 h.

Ľuďom v hmotnej núdzi môže darovaním vecí pomôcť aj verejnosť. "Potrebovali by sme zimné šatstvo a obuv pre deti. Vzhľadom na kapacitné priestory a na účelnosť výdaja šatstva prosíme darcov o čisté oblečenie v dobrom stave, bez poškodení, ktoré reálne môžeme odovzdať ďalej našim záujemcom," uviedla Selecká s tým, že darcovia by mali terénnych pracovníkov najskôr kontaktovať telefonicky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Dlhodobo nezamestnaným chce dať mesto prácu v novej spoločnosti
Žiarska samospráva chce založiť obchodnú spoločnosť, v ktorej chce dať šancu pracovať dlhodobo nezamestnaným obyvateľom mesta a naučiť ich tak pracovným návykom.
viac
08.03.2019
Žiar nad Hronom: Za mestské jasle si od apríla rodičia priplatia
Od apríla tohto roka si žiarski rodičia za pobyt svojich ratolestí v mestských jasliach priplatia. Mestskí poslanci na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili zvýšenie poplatku zo súčasných 110 eur na 200 eur mesačne.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
11.08.2023
Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri
V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %