Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
12.12.2022 01:30

V meste pripravili Vianočný jarmek


Ilustračná snímka: (tasr).


Tradičné špeciality a pestrý kultúrny program ponúka Vianočný jarmek, ktorý sa začne vo štvrtok 15. decembra na Námestí M. R. Štefánika v Myjave. Pred mestským úradom potrvá do 17. decembra, keď bude ukončený tradičnou kopaničiarskou zabíjačkou.


Kultúrny program otvoria o 16.00 h deti zo Základnej školy na Viestovej ulici a po nich bude od 18.00 h pódium patriť Myjavským heligónkam a žiakom základnej umeleckej školy. "Obyvatelia a návštevníci Myjavy majú možnosť zažiť sviatočnú atmosféru kopaničiarskej dedinky, ktorú budú dotvárať svojimi aktivitami organizácie pôsobiace na území mesta," uviedol hovorca mesta Marek Hrin.

Súčasťou trhov budú aj stánky s občerstvením. Návštevníci môžu ochutnať rôzne špeciality. "V jarmočnom sortimente nebudú chýbať vianočné oblátky, dekorácie a ozdoby, sviečky či drevené hračky. Čo sa týka jedla a nápojov, nájdeme tu kapustnicu, lokše, grilované syry, mäsové špeciality, vafle, dobrú kávu, pečené gaštany, oriešky v karameli, punč a ďalšie dobroty," doplnil hovorca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
16.08.2022
Lučenecké hodovanie do mesta opäť prinesie pivný festival i tradičný jarmok
V poradí deviaty ročník Lučeneckého hodovania prinesie do mesta okrem kultúrneho programu i tradičný jarmok, pivný festival či Medzinárodný Novohradský maratón.
viac
28.09.2022
Na 29. ročníku jarmoku sa pokúsia vytvoriť rekord, treba prísť v kroji
Banánovým behom žiakov štartuje vo štvrtok (29. 9.) v Starej Ľubovni 29. ročník tradičného Ľubovnianskeho jarmoku. Vedúca odboru školstva, kultúry, športu a mládeže na tamojšom mestskom úrade Eva Kollárová uviedla, že pripravený je bohatý program.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %