Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.06.2023 11:40

V meste sa rozbiehajú stavebné práce na štyroch rôznych projektoch


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Fiľakovo v okrese Lučenec sa v tomto období začína s realizáciou štyroch rôznych projektov.


Pokračuje tiež výstavba novej výrobnej haly či obnova malej stanice, samospráva v súvislosti so stavebným ruchom žiada obyvateľov o zhovievavosť. Uviedol to primátor mesta Attila Agócs.

Vo Fiľakove sa počas letných mesiacov bude pracovať na štyroch projektoch, na ktoré mesto získalo financie z európskych zdrojov. Ide o výstavbu nových chodníkov na sídlisku Farská lúka s celkovou dĺžkou približne dva kilometre či revitalizáciu vnútrobloku medzi ulicami Sládkovičova, Parková a Železničná. "Je to vnútorný priestor medzi bytovkami, kde sa ide urobiť nové detské ihrisko, chodníky a osvetlenie," priblížil primátor. Samospráva tiež pokračuje v ďalšej etape výstavby cyklochodníka vedúceho od parku k priemyselnej zóne, pracovať sa bude aj na rozšírení vodovodu a kanalizácie v prašných uliciach bez asfaltu pod Fiľakovským hradom.

"Za posledné týždne sme dostali následné kontroly po verejných obstarávaniach, takže sme oznámili vysúťaženým dodávateľom, že môžu nastúpiť," skonštatoval Agócs. V súvislosti so stavebným ruchom samospráva žiada verejnosť o zhovievavosť a trpezlivosť. Vysvetľuje, že ak chce stihnúť stanovený časový harmonogram jednotlivých projektov, musí s výstavbou začať vo všetkých lokalitách približne naraz.

Vo Fiľakove okrem spomínaných zámerov pokračuje aj výstavba novej výrobnej haly v priemyselnom areáli bývalého Kovosmaltu. Banskobystrický samosprávny kraj v súčasnosti rekonštruuje cestu II. triedy smerujúcu do obce Šurice, Železnice Slovenskej republiky zas pracujú na obnove malej železničnej stanice. "V tomto roku sú to v našom meste a mikroregióne stavby za 11 miliónov eur, z toho mesto pokrýva vyše piatich miliónov eur investícií z eurofondov, vlastných a úverových zdrojov," skonštatoval Agócs.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
12.04.2021
V obci Chorvátsky Grob vzniknú dve nové školské triedy
Obec Chorvátsky Grob v okrese Senec od pondelka (12. 4.) začína s výstavbou tzv. prepojovacieho krčka medzi budovou základnej a materskej školy na Školskej ulici. Ide o novú budovu školy, v ktorej vzniknú dve nové triedy. Samospráva o tom informuje na svojom webe.
viac
23.11.2021
Bratislava spustila výstavbu predĺženia električkovej trate v Petržalke
Mesto Bratislava spustilo výstavbu predĺženia električkovej trate v mestskej časti Petržalka až po Janíkov dvor.
viac
20.10.2022
BBSK začína s prvou etapou výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a R. Sobotou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) začne o pár týždňov s prvou etapou výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %