Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.10.2022 02:25

V meste sa začína jesenný zber odpadu


Ilustračná snímka.


Jesenný zber odpadov bude v Michalovciach prebiehať v dvoch intervaloch. Zber objemného odpadu a odpadu z domácností s obsahom škodlivých látok sa začína v pondelok a potrvá do 14. októbra. Zber objemného bioodpadu bude trvať od 17. do 28. októbra, informovalo mesto Michalovce.


Harmonogram zberu jesenného odpadu pripravili Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. Objemný odpad je nadrozmerný komunálny odpad, ktorý nie je možné pre jeho rozmery uložiť do zberných nádob na zmesový komunálny odpad. Ide napríklad o starý nábytok, koberce, sedačky či dvere. Jeho zber bude v ten istý deň ako v prípade komunálneho odpadu. V tento deň treba vyložiť objemný odpad do priestoru zeleného pásu pred domom, do dostupného priestoru dvora alebo ku kontajnerom na komunálny odpad. "Upozorňujeme však, že do objemného odpadu nepatria napríklad pneumatiky, stavebný odpad, bioodpad, chladničky, televízory a podobne. Takýto odpad nebude odobratý," oznámil mestský úrad.

Odpad z domácností s obsahom škodlivých látok ako rozpúšťadlá, staré farby, lepidlá, zvyšky pesticídov či obaly znečistené škodlivinami sa bude zberať priamo od domov taktiež v deň ako komunálny odpad.

Zber objemného bioodpadu bude v druhej polovici októbra. "Veľké vetvy stromov a kríkov, ktoré nie je možné umiestniť do hnedých 120-litrových nádob v lokalitách pri rodinných domoch, sa budú zberať v obvode v ten istý deň ako komunálny odpad. Aj tento odpad vykladajte do priestoru zeleného pásu pred vašim domom alebo do dostupného priestoru dvora," uviedlo mesto. Vetvy stromov nesmú mať priemer väčší ako osem centimetrov a dĺžku väčšiu ako tri metre.

Objemný odpad, elektroodpad, bioodpad či odpad z domácností s obsahom škodlivých látok môžu občania mesta celoročne bezplatne odovzdávať aj na zberných dvoroch na Partizánskej a Lastomírskej ulici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2021
Michalovce chcú svoj odpad vyvážať na vlastnú skládku v roku 2022
Zvýšenie poplatkov za zber a likvidáciu komunálneho odpadu (KO) o sedem eur na osobu a rok, ktorú tento rok zaznamenali obyvatelia mesta Michalovce, súvisí s nutnosťou mesta vyvážať svoj odpad na skládku v katastri obce Sirník v okrese Trebišov.
viac
01.03.2022
OLO začne s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začne v utorok (1. 3.) s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad, teda odpadu z hnedých nádob.
viac
02.06.2022
Dobrovoľníci vyzbierali v meste viac ako 10 000 litrov odpadu
Do tohtoročného festivalu priateľstva a dobrovoľníckej činnosti s názvom Milujem svoje mesto, ktorý sa konal v uplynulých dňoch v Prešove, sa zapojilo viac ako 1400 dobrovoľníkov. Podarilo sa im vyzbierať viac ako 10 000 litrov odpadu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %